Lov na predatore LU Diana Zadar

Napisao/la  Petak, 28 Veljača 2014 00:08

LU DIANA-hajka-veljaca2014LD Diana najmnogoljudnije je lovačko društvo Zadarske županije i u njezinih osam lovnih jedinica djeluje petstotinjak lovaca. Dio lovaca okupilo se u Crnom, predvođeni predsjednikom Antom Jerakom, tajnikom Rokom Pavićem i glavnim lovnikom Vinkom Novačićem. Nakon uobičajenog postrojavanja te upoznavanja s pravilima lova, lovci su dobili naputak kako će u prvom redu loviti štetočine: lisice, čagljeve, pse lutalice i tome slično. Lovci su posebno upozoreni na mogući susret s vukom te da ni pod koju cijenu ne pucaju u njega jer je on zakonom zaštićen od odstrela.

LU DIANA-hajka-veljaca2014

LD Diana najmnogoljudnije je lovačko društvo Zadarske županije i u njezinih osam lovnih jedinica djeluje petstotinjak lovaca. Dio lovaca okupilo se u Crnom, predvođeni predsjednikom Antom Jerakom, tajnikom Rokom Pavićem i glavnim lovnikom Vinkom Novačićem.

Nakon uobičajenog postrojavanja te upoznavanja s pravilima lova, lovci su dobili naputak kako će u prvom redu loviti štetočine: lisice, čagljeve, pse lutalice i tome slično. Lovci su posebno upozoreni na mogući susret s vukom te da ni pod koju cijenu ne pucaju u njega jer je on zakonom zaštićen od odstrela.

Tijekom četiri sata lova odstrijeljeno je pet čagljeva i još su tri pogođena - međutim čak i uz pomoć pasa ih je bilo teško naći na nepristupačnom terenu. Zamijećene su i dvije lisice koje su se uspjele sakriti u svojim skrovištima.

Odstrijeljena divljač poslagana je na štreku nakon čega su joj lovci u skladu s lovnom etikom odali počast. 

Zadarski list, B.B., 24. 02.