Lovačka kuhinja - Boris Kauzlarić

Četvrtak, 26 Travanj 2007 02:00
Ocijeni
(1 glas)
  • Autor: BORIS KAUZLARIĆ
  • Izdanje: 240 stranica, tvrdi uvez
  • Izdavač: Naklada Uliks d.o.o. - Rijeka (2006. godine)
  • ISBN: 953-7306-03-8
  • Dimenzije: 23.00
  • Cijena : 179,00 kn
  • Napomena :

boris kauzlaric lovacka kuhinja 8003Boris Kauzlarić vrsni je kuhar, koji, rođen je 30. siječnja 1966, godine, ima iznimno bogato kuharsko iskustvo stjecano na putničkim i trgovačkim brodovima, a zatim u brojnim restoranima Njemačke i posljednjih nekoliko godina Hrvatske, gdje trenutačno vodi kuhinju vlastitog restorana u Gorskom kotaru. Kauzlarić je kuharsko zvanje, stekao završivši strukovnu školu, a praktično znanje stječe, uz predan rad, i na seminarima Hrvatske kuharske akademije te sudjelovanjem na natjecanjima Hrvatskog kuharskog kupa, na kojima redovito ostvaruje zapažene rezultate. Knjiga " Lovačka kuhinja " prvo je samostalno Kauzlarićevo djelo, a dosad je kao koautor sudjelovao u realizaciji uspješnice "Tradicionalna kuhinja".


Knjiga kuharskih recepata "Lovačka kuhinja", Borisa Kauzlarića, nastala je kao svojevrstan kompendij autorovog dugogodišnjeg rada temeljenog na koliko snažnoj želji i maru da se ugodi njegovu visočanstvu gostu, toliko možda još i više težnji, vođenoj nemirnim duhom, za stalnim istraživanjem usmjerenim ka poboljšanjima i okusa i mirisa i dizajna jela od divljači.

Ova specijalizirana kuharica sadrži stotinjak recepata podijeljenih u četiri skupine: hladna i topla predjela, juhe i temeljci, glavna jela te deserti od šumskog voća, a odlikuju je posebice jednostavnost i nezahtjevnost pripreme, te je stoga, osim u ugostiteljstvu, jednako dobro uporabljiva i u kućanstvima. Autora je u tom smislu vodila, kako je istaknuo, spoznaja da meso divljači kao namirnica više ne podrazumijeva ekskluzivitet, da je ono dostupno širokoj gurmanskoj publici, u svim bolje opskrbljenim trgovačkim centrima.

Lovačka kuhinja je knjiga koja na jednom mjestu nudi svu umjetnost pripravljanja divljači koju nam otkriva poznati kuhar Boris Kauzlarić. Probrani i iskušani recepti pisani su jednostavno i razumljivo, a svaki je popraćen sa slikom serviranog jela. Naučite pripremati ukusna i nezaboravna jela od veprovine, srnetine, jelena, fazana, prepelice i ostalih vrsta divljači i obogatite svoj jelovnik zdravim i ukusnim mesom koje je oduvijek zauzimalo posebno mjesto među ostalim vrstama mesa, a koje je danas postalo lako dostupno u svako doba godine.


"Lovačka kuhinja" nastala je, što apsolutno nije bez značaja, već upravo suprotno, u ambijentu kao stvorenom za pisanje takve osebujne knjige, u Gorskom kotaru, s autorovim pogledom na blistava jezera Bajer i Lokvarsko, u kojima se zrcale odsjaji bisernih planina Bitoraja i Risnjaka. Također, šume Gorskog kotara još nastanjuju, kao malo gdje u Europi, brojne vrste divljači, od kojih su "kuhinji najbliži" jelen, srna i vepar, te sve tri vrste velikih europskih zvijeri: medvjed, vuk i ris. Stoga su spoj autorovog goranskog podrijetla i tematike ove knjige posve idealni i jamče svakom njezinom čitatelju ili korisniku kvalitetnu spoznaju u domeni predmetnog interesa. 

Probrani i iskušani recepti u ovoj kuharici pisani su jednostavno i razumljivo, a svaki je popraćen sa slikom serviranog jela. Naučite pripremati ukusna i nezaboravna jela od veprovine, srnetine, jelena, fazana, prepelice i ostalih vrsta divljači i obogatite svoj jelovnik zdravim i ukusnim mesom koje je oduvijek zauzimalo posebno mjesto među ostalim vrstama mesa, a koje je danas postalo lako dostupno u svako doba godine. Valja napomenuti kako kuharica slijedi trendove suvremenog kulinarstva.


Boris Kauzlarić ovo je djelo napisao, možda je primjerenije reći stvorio, nadahnut vjerojatno baš svim ljepotama što ga u sredini u kojoj je rođen i u kojoj živi okružuju, te svojom suštinskom karakternom željom za boljim, ljepšim i ukusnijim na stolu, a kao zaključak ovomu predgovoru mogu samo poželjeti svakom, pa i sebi, da isproba baš sve vrhunske recepte koji su ovdje ispisani srcem koliko i kuhačom. - U slast. Željko Raukar

Ova knjiga je jedinstven, svima dostupan prikaz pripremanja mesa divljači. Na vama je, dragi gurmani, da vođeni ovom knjigom sljubite vrhunske autohtone namirnice s vašom kuhinjom. - Nenad Posavec, kuhar iz emisije Kruške i jabuke.

RTL televizija
Pročitano 9153 puta Zadnja izmjena Četvrtak, 21 Svibanj 2015 19:40
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023