Uzgajivačnica : BEST OD HABEK

Napisao  Srijeda, 19 Rujan 2012 03:19
uzgajivacnica-habek-200
Uzgajivačnica: BEST OD HABEK - Predstavljamo uzgajivačnicu BEST OF HABEK iz Koprivnice. Povijest uzgoja kod Habeka počinje od 1982. godine sa prvom njemačkom kratkodlakom ptičarkom Alkom i njenim prvim leglom nakon toga počinje ozbiljnija zanimacija za lovnu kinologiju u obitelji Habek koja se nastavlja do danas uz uzgoj te uvježbavanje mladih pasa za lov... Sama uzgajivačnica je osnovana 2004.kada dobiva FCI naziv  BEST OF HABEK 42/04.  Posjetite njihovu web stranicu i saznajte više!

uzgajivacnica-habek-200 Uzgajivačnica: BEST OD HABEK Predstavljamo Uzgajivačnicu BEST OF HABEK iz Koprivnice. Povijest uzgoja kod Habeka počinje od 1982. godine sa prvom njemačkom kratkodlakom ptičarkom Alkom i njenim prvim leglom nakon toga počinje ozbiljnija zanimacija za lovnu kinologiju u obitelji Habek koja se nastavlja do danas uz uzgoj te uvježbavanje mladih pasa za lov... Sama uzgajivačnica je osnovana 2004.kada dobiva FCI naziv  BEST OF HABEK 42/04.  Posjetite njihovu web stranicu i saznajte više!

Dražen Habek:

POVIJEST UZGAJIVAČNICE

Od 1982 godine počinje velika stranica u knjizi mog života-naš prvi ptičar Alka-Nek,dobila je prvo leglo te nakon toga počinje moja zanimacija za lovnu kinologiju tokom 80-tih godina prošlog stoljeća uz uzgoj te uvježbavanje mladih pasa za lov.

 Početkom 90-tih nakon dugo godina ugiba Alka moj prvi ptičar u 12-toj godini života,došao je Domovinski rat,te par godina prestajemo sa radom i uzgojem,te samo otac posjeduje njemačkog kratkodlakog ptičara za lov.

 Nakon navedenog razdoblja te useljenja u novu kuću gdje sam dobio puno veći prostor, nabavljamo opet lovačkog psa i to epagnel bretona Beky,s kojom sam prvi put osjetio čari CAC i CACIB izložbi te osvajanje titule mladog CH Hrvatske,te i nabavljamo putem obiteljskog prijatelja Miroslava Gložinić mladu perspektivnu kuju Caru, perspektivnu kuju u radu i za uzgoj njem.kratkodlakih ptičara,te sam s njom osjetio čari natjecanja u Sv.Hubertu,na Županijskom i Državnom nivou.

 Ponukan pričom mog oca o pointeru Luxu kojeg je posjedovao početkom 70-tih godina, 2004.godine nabavljamo engleskog kratkodlakog ptičara Nobel of Hunter's Arrow,sa kojim je započela moja velika ljubav prema pointerima,a sa spomenutim 2007.godine nakon niza osvojenih CAC-a,CACIB-a i BOB-a u Hrvatskoj i inozemstvu,putem HKS-a poslana je zamolba FCI-u,nakon čega dobivamo kandidaturu INT CH za psa Nobel-pointer.

Sa istim psom se aktivno natječe na utakmicama eng.ptičara u radu te u Sv.Hubertu .

Isto tako 2004.godine dobivamo naziv FCI-a;BEST OF HABEK 42/04.

Neplaniranim razvojem događaja 2007.god. istovremeno sa dobivanjem kandidature nabavljamo perspektivnu kuju pointera te smo počeli uzgajati pointere kvalitetnih uzgojnih i lovnih karakteristika. 

2010.godine smo nabavili i engleskog špringer španijela -ženku radno-eksterijernih karakteristika linije Dei Probi , tako da ćemo u uzgajivačnici imati pse-podizače divljači koji su zanimljivi lovcima kontinentalnog dijela.

 Polovicom 2011. godine nabavljamo kuju labrador iz uzgajivačnice Capronca kennel, sa upisanim rodoslovljem svjetski poznatih pasa, tako da ćemo po tome uzgajati i labradore kvalitetnih uzgojno lovnih karakteristika a i s obzirom za područje blizine rijeke Drave gdje lovci potražuju navedenu pasminu za potrebe lova na ptice močvarice. 

 Vezano na uzgoj njemačkih kratkodlakih ptičara,epanjel bretona, pointera i springer španijela psi iz našeg uzgoja su prošli i granice Hrvatske, pa ih ima i u susjednim državama Sloveniji,Srbiji,Vojvodini,Baranji,Bosni i Hercegovini,Mađarskoj,Njemačkoj i Italiji,te kod nas u Slavoniji,Dalmaciji,Istri,Zagorju,Podravini i Međimurju a vezano na kontakte imamo već predstojećih naruđbi za štenad.

 Po svemu gore navedenom zahvalio bih se prijateljima kinolozima i kinološkim sucima koji su mi dali poticaj u radu i uzgoju da postignem vrhunske rezultate i to:

Miroslavu Gložinić,Zlatku Kraljić,Nadi Goršeta,Petru Klarić,Josipu Sabo,Petru Stipetić,Vjećeslavu Kučan,Mladenu i Matiji Fičko,Siniši Šalković,Cvetku Pleskalt,Obradu Štrbac,Damiru Lukavečki(rip),Bojanu Mataković, Damiru Skok  te Nenadu Vujanović i Goranu Dejanović.

Zadnja izmjena Četvrtak, 20 Rujan 2012 10:09
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023