Studenci: 15. jubilarna utakmica pasa goniča i jamara u radu na divlje svinje

Napisao/la  Petak, 02 Svibanj 2014 10:04
Ocijeni
(1 glas)

Proteklog vikenda je po dosta kišovitom vremenu održana 15. jubilarna utakmica pasa goniča i jamara u radu na divlje svinje u organizaciji Kinološkog društva „Imotski“ i Lovačke udruge "Golub" Cista Provo a uz odobrenje Hrvatskog kinološkog saveza. Prijavljena su bila dvadeset i tri pasa a pravo na sudjelovanje izborila su dvadeset i dva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Provodio se i ispit na pucanj.

Proteklog vikenda je po dosta kišovitom vremenu održana 15. jubilarna utakmica pasa goniča i jamara u radu na divlje svinje u organizaciji Kinološkog društva „Imotski“  i Lovačke udruge "Golub" Cista Provo a uz odobrenje Hrvatskog kinološkog saveza.

 Na ovoj utakmici mogli su sudjelovati čistokrvni psi goniči i jamari stariji od devet mjeseci s rodovnicom od FCI-a i s pozitivnom ocjenom oblika, te položenim ispitom prirođenih osobina ili radnim ispitom na divljoj svinji.  Svi psi morali su biti cijepljeni protiv bjesnoće i zdravi. Sudilo se po Pravilniku HKS-a i FCI-a. Voditelj ove utakmice bio je Jure Puljiza uz tehničko vodstvo Stjepana Udiljka. Dežurni veterinar na utakmici bio je dr. Luka Gudelj.  Kinološki sudci bili su Damir Kok, fra Petar Krasić i Ante Udovičić.

Prijavljena su bila dvadeset i tri pasa a pravo na sudjelovanje izborila su dvadeset i dva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Provodio se i ispit na pucanj. Odloživost na pucanje je kategorija u kojoj se nesvezani pas ne smije pomaknuti s smjesta niti odazvati u razmacima od po pet minuta. Jedini koji ga je polagao (i uspješno položio) bio je pas Riki u vlasništvu Mate Balića iz Šestanovca. 

Studenci.hr, 26.04.
Pročitano 2839 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023