Novo - Trijicon MRO crvena točka

Napisala  Nedjelja, 08 Studeni 2015 14:28

Elektroničke crvene točke su poželjne i kod taktičkih strijelaca i kod lovaca zbog jednostavnih razloga, nemaju povečanje te imaju jednostavni način ciljanja koje omogučuje brzo pucanje na bliske i pokretne mete

Iako je Trijicon dizajnirao MRO crvenu točku za taktičko pucanje sa oba oka otvorena, mnoge karakteristike su idealne za lovce koji shvaćaju prednosti montiranja crvene točke na svoje oružje.
Ova crvena točka je čvrsta. Trijicon ima ugovore sa vojskama te ne radi lomljive optičke ciljnike. Čak i crvene točke mogu podnjeti veliku količinu mučenja. Čvrsto kučište od aluminija štiti interne komponente te je zaštićeno od utjecaja vanjskih elemenata. Trijicon Mro crvena točka je wodonepropusna do 30 metara te je napunjena dušikom zbog zaštite od unutarnjeg magljenja.
Problem i strahovanje kod elektroničkih nišanskih sprava dolazi zbog umiranja baterije te zbog toga nestajanja crvene točke kada treba pucati. To se može dogoditi, ali isto tako se može dogoditi da zataji streljivo pa o tome nitko ne razmišlja kao o problemu. MRO je dizajniran da sačuva baterijin život. Prema Trijiconu, jedna baterija BR2032 će trajati 5 godina prilikom na jačini osvjetljenja končanice 5 bez gašenja. To znači da čak i ako zaboravite ugasiti osvjetljenje i ne pogledate pušku do iduće godine ona će još svjetliti.
Namještanje je vrlo jednostavno, ne iziskuje posebno otvaranje niti poseban alat. Potrebno je nešto četvrtasto za namještanje visine i smjera pogotka. Klikovi vrijede 1,7 centimetara. Štelajući kotačići su slobodni ali su blago zaštićeni pa se neće slučajno pomaknuti.
Taster za namještanje jačine osvjetljena se nalazi na vrhu ciljnika što omogučuje praktično i jednostavno namještanje. Taster je velikih dimenzija što osigurava besprijekorno namještanje čak i sa smrznutim prstima ili rukavicama. Trijicon MRO crvena točka ima 8 stupnjeva jačine osvjetljenja.2 najslabija su za korištenje nočnih ciljnika te neće biti od koristi lovcima.
Ova crvena točka je mala ali nije minijaturna. Trijicon MRO je samo 6,5 centimetara dugačka te teži 110 grama, ali ima leću od 25 milimetara. Ona pruža šire vidno polje nego ostale malene crvene točke. Za divljač koja se kreće na malim udaljenostima i kroz gustiš, Trijiconov MRO ciljnik je teško nadmašiti.

 

Zadnja izmjena Nedjelja, 08 Studeni 2015 14:34
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023