Norma Oryx

Napisao  Četvrtak, 26 Studeni 2015 23:56
Norma Oryx Norma Oryx

Oryx je vjerojatno najpopularnije zrno iz Norme. Norma Oryx zrna imaju povezanu olovnu jezgru sa košuljicom. Kao i mnoga bonded zrna, Oryx brzo nakon udara poprima oblik gljive.

Ovo se zrno otvara izrazito široko, u prosjeku se promjer gljive povećava 2 puta od promjera zrna. Kombiniranje široku gljivu sa zadržavanjem velikog postotka mase čini ovo zrno najdubljim prodiračem od svih Norma zrna.

Prema Norveškom lovcu koji je odstrijelio preko 300 losova, njegova iskustva sa Oryxom su vrlo dobra. Probao je mnoga zrna, i Europska i Američka, ali za lov velikih životinja Norma Oryx mu se pokazao kao odličan izbor. Također je rekao da svako zrno koje dobro pogodi ruši losa, ali Norma Oryx ruši brže. Teško je ne prihvatiti njegova iskustva sa takvom količinom iskustava.

Norma Oryx i ostala zrna se izrađuju sa 100 godišnjim iskustvom tvrtke.

Jedina negativna strana Oryx zrna je njegova cijena. U prosjeku će lovac platiti skoro 25 kuna po metku. Ali sa takvom kvalitetom dolazi i osiguranje da će zrno odraditi svoje,a to ipak nije preskupo. Norma Oryx je također pokazao izvrsnu preciznost.

Norma nudi streljivo sa zrnom Oryx u svim popularnim kalibrima od 243 Winchester do 375 H&H magnum. Također Norma ovo zrno puni u nepoznatim kalibrima kao što su Weatherby magnumi i kalibar 6.5-284.

Zadnja izmjena Petak, 27 Studeni 2015 00:07
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023