Dozvola za lov prigušivačem

Napisala  Srijeda, 09 Rujan 2015 00:21

Upravni sud u Mindenu je 31.08. donio odluku po kojoj  ne samo šumari i profesionalni lovci smiju koristiti prigušivače za lov.

Lovac sa tinnitusom i traumom od pucnjeva je zatražio dozvolu za korištenje prigušivača od nadležnih tijela zbog zdravstvenih razloga. Ta je molba odbijena.
Uz pomoć lovaca i odvjetnika Andreasa Kaisera, kao specijalista za lov i oružije, priložena je žalba na taj slučaj. Nakon istraživanja medicinske službe zaključeno je da standardna zaštita za uši poput slušalica nemože spriječiti zvučne valove koji djeluju na uho te da povratnim udarcem sila preko ramena dolazi do ozljeđenog slušnog organa.
Zaključeno je da samo prigušivač, uz sva ostala zaštitna sredstva, može pomoći i time smanjiti nastajanje štete. Još je navedeno da lovci, zbog količine šteta od divljači, praktički koriste oružije u istoj mjeri kao i profesionalni lovci i šumari,a u nekim slučajevima čak i više.
Veliki broj država u Europi prigušivače je dopustio i samo je pitanje vremena kada će doći kod nas! Da li se slažete sa korištenjem prigušivača i što mislite o tome?

Zadnja izmjena Utorak, 20 Listopad 2015 18:56
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023