Chapuis Armes u ponudi u Hrvatskoj u Agro Gromu

Napisao  Srijeda, 20 Ožujak 2013 10:55

chapuis-armes-logo

Uskoro tvrtka AGRO GROM iz Samobora uz druge prestižne marke u svojoj distribuciji će ponuditi na hrvatskom tržištu i u distribuciji za područje ex Yu i puške poznatog Francuskog proizvođača visokokvalitetnih lovačkih pušaka Chapuis Armes.
Donosimo vam priću o povijesti te francuske tvrtke te katalog i video s novitetima.... 

chapuis-armes-logoFrancuski grad St. Etienne dugo je bio važno središte industrije oružja. Tijekom osamnestog i devetnestog stoljeća područje oko grada bavilo se proizvodnjom dijelova oružja kao kućnom radinošću. Ti su se dijelovi potom u tvornici u St. Etiennu koristili za kompletiranje oružja. Krajem dvadesetog stoljeća, André Chapuis radio je kod kuće kao kovač oružja u malom selu St. Bonnet-le-Chateau na rijeci Loire. Izrađivao je glave pušaka i cijevi.

Njegov se sin Jean želio uključiti u kućni posao, pa je Chapuis započeo svoju vlastitu proizvodnju kompletnog oružja. Specijalizirali su se za sačmarice i lovačke karabine. Tijekom Drugog svjetskog rata tvrtka je morala prekinuti s radom, no nakon 1945. ponovno su započeli proizvodnju.

Pod sadašnjim vodstvom RenЀa Chapuisa, tvrtka značajno doprinosi razvoju sačmarica i visokokvalitetnih Express pušaka za lov, s tim da se većina proizvodnje i dalje odvija ručno.

U novije vrijeme tvrtka započinje proizvodnju revolvera kako bi proširili svoju ponudu.

image003

katalog-ca-2013-naslovnica

Oružje tvrtke Chapuis svojim oblim linijama ostavlja dojam elegantnog, vitkog, profinjenog – jednom rijeći istaknutijim od drugog oružja. Svaki detalj je promišljen, puno vremena se provodi oko projektiranja i racionaliziranja novih proizvodnih procesa. Chapuis menađeri odabiru drvo oraha uglavnom sa Kavkaza, vrši se gruba obrada nakon čega se odabiru najlijepši oblici teksture, boje i motiva.

Sama izrada kundaka je u potpunosti djelo kundak majstora, od oblikovanja,brušenja, profiliranja te do završnog uljnog poliranja.

 

image005

image001

 

Za dodatne informacije o ovom proizvodu kontaktirajte AGRO GROM doo (www.agrogrom.hr).

Priprema: LOVAC.info
Zadnja izmjena Petak, 22 Ožujak 2013 08:16
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023