Springfield XD-S osvojio američko tržište

Napisao/la  Petak, 03 Siječanj 2014 00:29

XD-s7Springfield XD-S, u kalibru od 9 mm, prema portalu Guns and Ammo proglašen je među najboljim vatrenim oružjem u 2013. godini. Taj vrlo hvaljeni i popularni pištolj proizvodi se u karlovačkom HS-Produktu a u SAD-u ga zastupa Springfield Armory. XD-S je poluautomatski pištolj koji radi na načelu kratkog trzaja, bravljenog zatvarača te opaljuje pomoću udarača. On je također i subcompact, pištolj malih dimenzija (duljina oko 16, visina oko 11, širina oko 2 i pol cm) koji dolazi u kalibrima od 9 mm i 45 APC.  To je lagan i udoban pištolj polimernog okvira koji omogućava precizno i pouzdano pucanje bez mnogo trzaja.

Springfield XD-S, u kalibru od 9 mm, prema portalu Guns and Ammo proglašen je među najboljim vatrenim oružjem u 2013. godini! Taj hvaljeni i popularni pištolj proizvodi se u karlovačkom HS-Produktu a u SAD-u ga zastupa Springfield Armory. 

XD-s4XD-s3XD-S je poluautomatski pištolj koji radi na načelu kratkog trzaja, bravljenog zatvarača te opaljuje pomoću udarača. On je također i subcompact, pištolj malih dimenzija (duljina oko 16, visina oko 11, širina oko 2 i pol cm) koji dolazi u kalibrima od 9 mm i 45 APC.  To je lagan i udoban pištolj polimernog okvira koji omogućava precizno i pouzdano pucanje bez mnogo trzaja.

Jedan je od rijetkih pištolja koji, s obzirom na svoju veličinu, podržava nadogradnju lasera, optičko nišana i slično pa ga i tako strijelac može prilagoditi svojim potrebama. Ima tri ciljnika: prednji, fiber optic, omogućava bržu akviziciju cilja i laški prijenos s mete na metu a dva stražnja su ugrađena na navlaku putem putem tzv. lastinog repa. Pištolj dolazi sa dva spremnika koji sadržavaju sedam metaka a postoji i „produžena“ verzija spremnika s 9 metaka.

Što se sigurnosti tiče tu je:

  • Ultra Safety Assurance Trigger System (spriječava slučajno opaljivanje),
  • Loaded Chamber Indicator (pomoću kojeg strijelac vidi je li metak u cijevi i je li igla u napetom ili opuštenom položaju),
  • Grip Safety (opaljivanje samo ako strijelac čvrsto drži pištolj),
  • Fail-Safe Disassembly (ne može se manipulirati polugom za rastavljanje ako je spremik u pištolju – spremnik se mora maknuti da bi se pištolj rastavio),
  • Secure Grip Texture (tekstura drške je poboljšana kako bi stisak bio čvrst i da se pištolj ne kliže),
  • Melonit finiš (štiti od korozije)

Za kraj, malo video predstavljanja:

XD-s8

Lovac.info 
Zadnja izmjena Petak, 03 Siječanj 2014 02:19
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023