Lovac preporuka: Helle noževi

Napisao/la  Nedjelja, 08 Prosinac 2013 01:51

helle 11„Ne postoji prečac do savršenstva“ misao je vodilja norveškog proizvođača noževa Helle, koji ih proizvodi od 1932. godine. Helle noževi su napravljeni da izdrže stres i napor kojima su podvrgnuti prilikom uporabe na otvorenom. Helle se bazira na tradicionalnoj proizvodnji noževa – tu nema velikih proizvodnih linija i automatizacije, već je naglasak na kvaliteti i dugotrajnosti koja se postiže isključivo manualnom proizvodnjom. Iako estetski privlačni, Helle noževi nisu napravljeni da bi ih se gledalo već upotrebljavalo.

helle 10„Ne postoji prečac do savršenstva“ misao je vodilja norveškog proizvođača noževa Helle, koji ih proizvodi od 1932. godine. Helle noževi su napravljeni da izdrže stres i napor kojima su podvrgnuti prilikom uporabe na otvorenom. Helle se bazira na tradicionalnoj proizvodnji noževa – tu nema velikih proizvodnih linija i automatizacije, već je naglasak na kvaliteti i dugotrajnosti koja se postiže isključivo manualnom proizvodnjom. Iako estetski privlačni, Helle noževi nisu napravljeni da bi ih se gledalo već upotrebljavalo.

Sve je podređeno što efikasnijoj upotrebi. Korice se rade kako bi bile funkcionalne i trajne. Napravljene su od posebno štavljene kože i tretirane mašću za impregnaciju i dugotrajnost. Drške se proizvode od tvrdog drva breze (u kombinaciji s kožom i rogom) kako bi pasale uz oštricu i dobro ležale u ruci. Ergonomski su oblikovane i impregnirane rade bolje otpornosti na vlagu. Svaka drška je ujedno i unikat. Oštice se rade od kvalitetnog laminiranog nehrđajućeg čelika. Srž se radi od legure čelika koji održava oštar rub, a na to se dodaje dva sloja nehrđajućeg čelika kako bi oštrica bila dodatno zaštićena od korozije i mogućeg loma. Oštrica zahtjeva tek osnovno održavanje u vidu povremenog ispiranja običnom vodom ili sapunicom uz brisanje suhom tkaninom ili papirom.

Postoji mnogo vrsta Helle noževa – njih tridesetak, a može ih se nabaviti u trgovinama Replikart u Zagrebu i Križevcima.

 

 

Lovac.info

 

 

Zadnja izmjena Subota, 04 Siječanj 2014 02:40
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023