KAKO SMO LOVILI FAZANE KRAJ KUPE U ŽAŽINI

Napisao/la  Četvrtak, 24 Listopad 2019 10:46

Sunce je okupalo Kupu, preko koje su izgleda ostali fazani otplivali, ili su jednostavno Kupu preletjeli.

Ima svega, samo fazani otplivali preko Kupe

„Rekao sam vam, ovi divlji fazani imaju dva fakulteta za skrivanje. Mi nismo ni izašli iz automobila, oni su nas primjetili i skrili se“. Ovo su riječi Gorana Medanovića, lovnika LU „HVIDRA 91.-95.“ iz Žažine. Koncem listopada ondje obično kreću u lov na fazane, a potom na divlje svinje. Kako fazani ne bi bili zapostavljeni dvadesetak lovaca sa svojim gostima krenuli su na divlje fazane.

Na lokaciji Poloj (Poplavina) uz samu obalu Kupe trebalo se probijati kroz žbunje i trnje, te još neobrane kukuruze. Srećom sunčano vrijeme, više je bilo za šetnju, nego za lov. Usput su lovci primjetili skoro svu divljač koja obitava u lovištu, od lisice, divlje svinje, srne, zeca, divlje patke. Jedino nije bilo čagljeva, ali je poznato kako se oni dobro skrivaju. Dobro su se skrivali i divlji fazani, ali ih je nekoliko platilo glavom, neka se ima za počast divljači.

Sunce je okupalo Kupu, preko koje su izgleda ostali fazani otplivali, ili su jednostavno Kupu preletjeli. Znaju oni da je preko rijeke drugo lovište. No, dok su lovci bili u lovištu, predsjednik udruge osobno Jura Prpić je za sve pripremio ukusnu kotlovinu. Poslije lova, do sumraka, kraj lovačke kuće u Žažini, dugo su prepričavali događaje iz lovišta. Dok su fazani preko Kupe kreštali, lovci iz Žažine spremali su se za sljedeći vikend i lov na divlje svinje. Oni fazani kraj Kupe su stvarno bili divlji, potvrdili su riječi svog lovnika.

 

Napisao i snimio: Boris ĆAVAR
Zadnja izmjena Četvrtak, 24 Listopad 2019 11:13