Divlja Afrika – inozemna zbirka Lovačkog muzeja HLS-a iznenadila i oduševila Varaždince

Napisao  Četvrtak, 17 Listopad 2019 12:54

Na sajmu lova i ribolova u Varaždinu 11.-13. listopada ove godine Lovački muzej HLS predstavio se inozemnom zbirkom Divlja Afrika na opće oduševljenje posjetitelja.

Na samom ulazu u dvoranu moglo se vidjeti 20-ak afričkih divljih životinja postavljenih u dioramu koja ambijentalno dočarava stanište ovih vrsta. Uz podršku vrijednog osoblja i izuzetne organizatore postav je realiziran uspješno i na vrijeme, na zadovoljstvo i radost posjetitelja koji su naredna tri dana oduševljeno promatrali divlje afričke zvijeri i ostale vrste tog dalekog kontinenta u svojoj Areni na Dravi. Većina ih je iskoristila ovu jedinstvenu priliku i za fotografiranje uz egzotične životinje.

Osim nezaboravnog pogleda na dio Afrike u kojem su svi mogli uživati, Lovački muzej HLS-a je ponudio poseban doživljaj najmlađim posjetiteljima. Sve ono što su vidjeli mogli su u svom vlastitom Dječjem kutku i proraditi crtajući, bojeći, izrađujući životinje od plastelina i još puno toga. Drugi dio za djecu uređen je u poligon za gađanje lukom i strijelom.

Oba mjesta bila su izuzetno posjećena tijekom sajma. Zainteresiranost za gađanje lukom bila je tolika da se povremeno moralo čekati u redu. Da bi se okušalo u ovoj praiskonskoj vještini zanimanje kao da je je preraslo običnu znatiželju i podiglo dojam na razinu nečeg dubljeg u nama samima, nečeg iz davnih korijena evolucijskog razvoja.

Ovogodišnja ponuda sadržaja, sudeći po dojmovima i povratnim informacijama posjetitelja, moglo bi se zaključiti da je Lovački muzej i HLS učinila još atraktivnijim i kod mnogih potaknula želju za posjetom muzeju u Zagrebu.

 

Izvor: hls.com.hr