6 šokantnih prirodnih deformacija životinja

Napisao/la  Četvrtak, 02 Lipanj 2016 06:57

Sve ove životinje nisu mutanti. Sve imaju deformacije koje su potpuno prirodne, a nekada je moguće preživjeti uz njih, ali vrlo vjerojatno nisu baš ugodne

Ovdje ćemo vam pokazati 7 životinja koje će vam oduzeti dah.

 

1. Planinski lav sa zubima na glavi

Ova jednogodišnja puma odstreljena je u državi Idaho. Što ju čini posebnim su zubi koji, čini se, rastu iz glave. Ako niste sigurni kako je došlo do ove deformacije, ne brinite, ni znanstvenici neznaju. Najpopularnija teorija je da su zubi rezultat tumora teratoma, koji u sebi sadrži dlake, kosti, a ponekad i zube. 

2. Dvoglavi morski pas

Ribič je uhvatio čudnu zvjerku pred nekoliko godina kod Floride. Ribar je bio potpuno iznenašen kada je vidio da morski pas ima dvje glave. Ribu nije pustio, a kasnije je konzultirao znanstvenike koji su istraživali dicefaliju (sijamstvo). Vjeruje se da je ovo prvi zabilježeni slučaj sijamstva i dvoglavog morskog psa ikada.

3. Jelensko tele sa 6 nogu

Ovdje se radi o jelenskom teletu sa šest nogu, a vjeruje se da dvije noge pripadaju apsorbiranom bratu blizancu. Jelenče također ima dva repa te dva kuka. Mladi jelen doveden je veterinarima kada ga je u prirodi pronašao pas pred nekoliko godina. Jelen je odveden u jelensku nastambu u Georgiji. Nažalost neznamo kako je završio mladi jelen, čini se da je ostao izvan vida javnosti.

4. Srnjak jednorog

Ovdje se ne radi o mitskim životinjama, ali su jednako tako rijetke. Samo nekoliko jednorogih jelena i srnjaka pronađeno je na cijelome svijetu. Prema znanstvenicima i ekspertima, ozljede zadobivene u mladosti mogu utjecati na rast rogova srnjaka, pa se tako kod nekih rogovi spoje i spoje u "jednoroga"

5. Vuk sa deformacijom kralježnice

Zapravo nismo ni sigurni radi li se o stvarnom događaju. Prema izvorima, na slikama se nalazi vuk odstreljen u Rusiji, a na njima možemo vidjeti vuka sa ozbiljnim problemima sa kralježnicom. Naposljetku, vuk izgleda zgnječen, neki oblik vučje harmonike. Ako je fotografija stvarna, neznamo koliko bi dugo ovaj vuk preživio u prirodi.

6. "Dvousna" deverika

Ma tko samo treba dvije glave kad može imati dvoja usta umjesto toga. Dvostruka količina hrane od jednom. Ova deverika uhvaćena je u Južnoj Australiji te ima rijetko stanje zvano diprosopus, što je urođen poremećaj kada se dio lica duplicira negdje na glavi.

Zadnja izmjena Petak, 03 Lipanj 2016 16:47