Pronađena glava laneta u Požegi

Napisao/la  Subota, 13 Rujan 2014 00:09

U Požegi su prolaznici naišli na zapanjujuć prizor - u Frankopanskoj ulici na zelenu površinu netko je odbacio glavu laneta! Bizarni prizor bio je povod za razgovor s pravim lovačkim profesionalcem...

U Požegi su prolaznici naišli na zapanjujuć prizor - u Frankopanskoj ulici na zelenu površinu netko je odbacio glavu laneta! Bizarni prizor bio je povod za razgovor s pravim lovačkim profesionalcem...

-Sezona lova na jelene? Ma nikako, to nema veze sa sezonom lova, možda je netko u prometnoj nesreći ozlijedio lane pa odlučio tako odbaciti glavu, kaže predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović i sam pomalo začuđen ovim nalazom.

Dodaje kako su u slučaju krivolova kazne “opasne”. - Može biti kazna zatvorom i novčana kazna za samu štetu izlučivanja divljači. Novčane kazne propisane su zakonom i Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva svake godine ima cijenik u kojem je cijela skala ovisno o tome je li riječ o podmlatku, srednjoj ili zreloj dobi ili pak trofejnim primjercima za koje je kazna najviša, pojasnio je Vujnović.

Kako se nalazi u gradskom području za glavu nesretnog laneta, pobrinut će se djelatnici Tekije dok lovci uklanjaju uginulu divljač pronađenu van prometnica na granicama lovišta.

Slavonski.hr, S.P.
Zadnja izmjena Četvrtak, 11 Rujan 2014 22:16