Tužba agenciji zbog slanja pogrešnih rogova

Napisao/la  Utorak, 25 Veljača 2014 00:05

argali-prijevaraLovac iz SAD-a tužiti će svog outfittera i lovnog vodiča zbog slanja pogrešnih rogova. Lovac je u 2012. godini preko kanadaskog outfittera Americ-Cana Expeditions bukirao aranžman u Tadžikistanu kako bi u bespućima masiva Pamir lovio argali (ili Marko Polo) divlju ovcu. Loveći na visinama od 4 000 metara uspio je odstrijeliti lijepog ovna s rogovima dužine gotovo metar i pol čime si je priskrbio impresivan trofej kojom je htio ovjekovječiti taj jedinstveni lov. Međutim, kada su za dva mjeseca rogovi stigli na njegovu kućnu adresu neugodno se iznenadio - to nisu bili rogovi njegovog trofeja. Nakon godinu dana natezanja, lovac je odlučio tužiti.

 argali-prijevara

Lovac iz SAD-a tužiti će svog outfittera i lovnog vodiča zbog slanja pogrešnih rogova. Lovac je u 2012. godini preko kanadaskog outfittera Americ-Can Expeditions bukirao aranžman u Tadžikistanu kako bi u bespućima masiva Pamir lovio argali (ili Marko Polo) divlju ovcu. Loveći na visinama od 4 000 metara uspio je odstrijeliti lijepog ovna s rogovima dužine gotovo metar i pol čime si je priskrbio impresivan trofej.

Međutim, kada su za dva mjeseca rogovi stigli na njegovu kućnu adresu lovac se vrlo neugodno iznenadio! To nisu bili rogovi "njegovog" ovna već neki stari i okrhani!

Kada je nazvao outfittera, ovaj je prvo inzistirao da su to zaista rogovi ovna kojeg je lovac odstrijelio. Nakon povišenih tonova, ponudio slanje zamjenskih i rekao da je dopremanje originalnih rogova zahtjevno zbog ugovora koji određuju lov na argali ovcu - zbog ugroženostu vrste godišnje se izda samo 60 dozvola za njihov lov. Outfitter je cijelu priču začinio i izjavom  "to je samo lov" kojom je valjda htio poručiti lovcu da se ne uzbuđuje što nakon plaćanja lova i odstrijela vrijedne divljači nema trofej.

Nakon godinu dana natezanja, Vukasin je odlučio tužiti agenciju i traži 75 000 dolara zbog „fizičkog i mentalnog stresa; zabrinutosti, tjeskobe i gubitka sna“.

Fox news, 16.02.

 

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 24 Veljača 2014 21:57