Mesar i bivši policajac u krivolovnim igrama?

Napisao/la  Petak, 11 Siječanj 2013 20:09

BOSILJEVO - Nema mira u lovištima bosiljevačkog kraja.

Područje koje je već godinama poznato po intenzivnom krivolovu, a o čemu je Radio Mrežnica već pisala, na novom je udaru krivolovaca, ojačanih sezonom kolinja, a kojima izgleda, nitko ne može doći glave. Kako naš radio doznaje, na području jednog lovišta unatrag nekoliko dana u krivolovu su ustrijeljena dva jelena...

Nikad kraja krivolovu u bosiljevačkom kraju, jedan "odrađen" i proteklih dana.

BOSILJEVO - Nema mira u lovištima bosiljevačkog kraja.

Područje koje je već godinama poznato po intenzivnom krivolovu, a o čemu je Radio Mrežnica već pisala, na novom je udaru krivolovaca, ojačanih sezonom kolinja, a kojima izgleda, nitko ne može doći glave. Kako naš radio doznaje, na području jednog lovišta unatrag nekoliko dana u krivolovu su ustrijeljena dva jelena. Očevici nam kažu da su u to kritično vrijeme, na terenu vidjeli dva terenca karlovačkih registracija, a na što ukazuju i tragovi oko mjesta gdje je nesretna divljač ubijena i rastrančirana. No, policija, nema ništa prijavljeno, rekla nam je danas glasnogovornica Andreja Lenard pa pozvala one koji imaju informacije o krivolovu da im to i prijave, a onda će oni dalje poduzeti mjere.

Krivolov oko Bosiljeva nije već godinama nikakva tajna, a kad se zna da policija godišnje statistički uvede tek nekoliko slučajeva ovog djela, krivolovci izgleda mogu mirno djelovati. No, naš pozicionirani policijski izvor koji dobro poznaje situaciju kaže nam da policija raspolaže indicijama, da na ovom području, uz ostale, već dugo u krivolovu operira i uspješan dvojac;karlovački mesar uz pomoć bivšeg policajca koji i danas u doušničkom smislu surađuje s bivšim kolegama. Upravo u tom podatku, kaže nam izvor, treba tražiti razlog zašto se istrage vrte u krug, a policija ne hvata krivolovce. Iako je policija pod palicom SDP-ovog ministra i ravnatelja nedavno odradila par čistki u svojim redovima, naš izvor nada se da će i ovakvi, naizgled manji slučajevi biti odrađeni. Ne bi,uostalom, bilo loše da nakon akcija s policijskim makroom i odavanja tajni kriminalcima, počne i neka kodnog naziva npr. Lovnik.

Izvor: www.radio-mreznica.hr
Zadnja izmjena Subota, 12 Siječanj 2013 22:58