Zanimljivosti: VIDEO Medvjedić došao u naselje: Snimili ga kako kopa po smeću

Napisao  Srijeda, 10 Listopad 2012 00:52

medvjedic-kopa-po-smecu-gorski-kotar-10-12RAVNA GORA - Sve su češći susreti medvjeda i čovjeka diljem Gorskog kotara. To ne bi trebalo biti čudno, s obzirom na ovaj šumoviti dio Hrvatske, međutim, bliski susreti se događaju u središtima mjesta, selima i zaseocima pa čak i pred župnom crkvom. Upravo se to dogodilo nedavno u Ravnoj gori. Medvjedi, čiji broj iz godine u godinu raste, u potrazi za hranom kopaju po kontejnerima za smeće i voćnjacima, unoseći strah među stanovnike.

RAVNA GORA - Sve su češći susreti medvjeda i čovjeka diljem Gorskog kotara. To ne bi trebalo biti čudno, s obzirom na ovaj šumoviti dio Hrvatske, međutim, bliski susreti se događaju u središtima mjesta, selima i zaseocima pa čak i pred župnom crkvom.

Upravo se to dogodilo nedavno u Ravnoj gori. Medvjedi, čiji broj iz godine u godinu raste, u potrazi za hranom kopaju po kontejnerima za smeće i voćnjacima, unoseći strah među stanovnike.

'Ja sam vidio kako ovdje prolazi jedan veliki medvjed, mama medvjed i tri mala medvjedića', rekao je vlč. Robert Riman, župnik u Ravnoj Gori.

'Ljudi se već boje, više ni djecu ne puštamo van, ovo je malo neuobičajeno čak i za ovo podneblje', rekao je Đeni Miletović, stanovnik Ravne Gore.

Izvor: Dnevnik.hr | 09.10.2012  LINK
Zadnja izmjena Srijeda, 10 Listopad 2012 01:23