I STRUČNJACI SU ŠOKIRANI: Fotograf slučajno otkrio neobično prijateljstvo divljh životinja

Napisao/la  Srijeda, 31 Kolovoz 2016 15:54
Foto: Lassi Rautiainen Foto: Lassi Rautiainen

Životinje nerijetko zasnivaju neobična prijateljstva, ali ovo je nešto posebno, piše Viralnova. Kao ljudi, najčešće se smatramo nadmoćnim stvorenjima. Zato što imamo logične i emocionalne sposobnosti koje su gotovo potpuno nadmoćnije životinjskim, promatramo čivječanstvo kao savršenu sliku inteligencije.

A u stvarnosti, daleko smo od jedninih koji imaju emocionalnu inteligenciju. Ako ste ikada imali ljubimca, upoznali ste iz prve ruke njihov kapacitet za ljubav i suosjećanje – ali ljudi nisu jedina stvorenja s kojima se životinje zbližavaju.

To je nešto je finski fotograf divljine Lassi Rautiainen naučio tijekom svoje karijere. Dok je bio na terenu s kolegama Susan Brokers i Staffanom Widstrandom naišao je na jednu posebnu povezanost koja ga je skroz očarala.

Iako Rautiainena fasciniraju sve životinje, ovaj je fotograf proveo svoj životni vijek fokusirajući se na neke od neosnovano omraženih životinja u Finskoj. Njegov je cilj pomoći ljudima da vide ljepotu i inteligenciju vukova, medvjeda i planinskih lasica.

Izvor: net.hr
Zadnja izmjena Srijeda, 24 Kolovoz 2016 15:42
K2 Items

-

helia

os hunting78i

fanzoj lovac info
rusan lovac info
ritosa lovac info
ma ra lovac infp
HELIA 42 RF 728x90px CRO