Edukacija i druženje forumaša LOVAC.INFO i MHLS-a za Svjetski dan zaštite okoliša

Napisao  Četvrtak, 31 Svibanj 2007 15:41

SESVETE - U subotu, 02. lipnja 2007. u lovačkom domu „Lug Lužan“  forumaši LOVACa i mladež HLS-a i organizirali su druženje  i predavanja na sljedeće teme:

  • LOVNA KINOLOGIIJA – dr. vet. Branimir Reindl
  • LOV LUKOM I STRIJELOM – Jurica Manestar
  • SOKOLARENJE – dipl. ing. šum. Viktor Šegrt
  • PREDSTAVLJANJE MHLS-a -  Dean Golubić
  • DOKUMENTARNI FILM - Lovci zaštitnici prirode i životinjskog svijeta (Ante Gugo)

Organizatori su bili Mladež HLS-a i predsjednik osnivačkog odbora Dean Golubić, Lovci sa Foruma portala Lovac (administrator Nikola Mlađenović), Hrvatski Lovački Savez i Lovačko društvo Lug Lužan. Nadasve ugodan i koristan susret koji će vjerujemo svakome od okupljenih ostati u lijepom sjećanju.

mhls_lovac_270 mhls_lovac_3_270
 Skupna fotografija  Dean Golubić izlaže program MHLS-a

 

Osim predavača te starijih i mladih lovaca na druženju su bili nazočni i Tajnik HLS-a Ivica Budor, Tajnik LS Grada Zageba Ivan Krupec i predsjednik LU "Lug Lužan" Vjekoslav Petras.

Program je vodio  predsjednik osnivačkog odbora MHLS-a Dean Golubić, a uvodnu riječ je imao Tajnik HLS-a Ivica Budor. Uslijedili su naizmjenično teoretska, multimedijski popraćena predavanja i praktične demonstracije na prekrasnom terenu lovačkog doma LU "Lug lužan".

mhls_lovac_8_270 mhls_lovac_2_270
 Izlaganje - Branimir Reindl - Lovna kinologija  Izlaganje - Viktor Šegrt - Sokolarstvo

Posebice ističemo praktičnu prezentaciju gađanja 3D mete lukom i strijelom i zanimljive popratne filmove iz tematike lova lukom na više vrsta divljači koje je vodio gospodin Jurica Manestar. Zatim demonstracija rada sa lovačkim psom za koje se pobrinuo gospodin Branimir Reindl sa svojim Vajmarskim ptičarom Gandalfom. Sokolarenje u Hrvatskoj i Svijetu iz prve ruke je prezentirao gospodin Viktor Šegrt, u kratko vrijeme uspio je toliko toga prenijeti na zainteresirane lovce i ljubitelje prirode.

mhls_lovac_1_270 mhls_lovac_4_270
 Prezentacija - Lov lukom - Jurica Manestar  Prezentacija - Lov lukom - Jurica Manestar

Nakon predavanja poslužen je lovački paprikaš za koji se pobrinuo voditelj Foruma LOVAC gospodin Nikola Mlađenović, za odlično vino zaslužan je bio Dean Golubić. Nakon ručka i okrijepe nastavljeno je ugodno druženje a omogućeno je i natjecanje u trapu, pa su se na streljani izmjenjivali lovci i strijelci do kasnih popodnevnih sati.

mhls_lovac_5_270 mhls_lovac_6_270
 Majstor od Foruma i lovačkog paprikaša
- Nikola Malađenović
Dio atmosfere sa streljane
Zadnja izmjena Srijeda, 11 Ožujak 2015 00:39
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023

Uvijeti korištenja

Izjava o odricanju odgovornosti i druge napomene! Opširnije