"Medvjeđa usluga" medija

Napisao  Subota, 11 Travanj 2009 03:58

Svjedoci smo, čitajući dnevni tisak ili prateći druge medije, medvjeđe usluge koju možebitno čine lovstvu. Ponekad možda u dobroj namjeri, čine pogrešku i  svojim načinom pisanja, izborom komentatora ili mišljenja "druge strane" kod prenošenja informacija iz svijeta lovaca i lovstava učine medvjeđu uslugu lovcima i opčenito poimanju lovsta u hrvatskoj javnosti.

 

Ponajprije što je to medvjeđa usluga?

Gospodin Bešker piše: Među objašnjenjima za taj frazem nalazi se i ova pričica:  „Jednog dana, gazda izveo međeda u šetnju na livadu, legao i zaspao, u jednom trenutku dok je spavao na lice mu sleti osa, međed ko međed brže bolje ustade, uze kamen da ubije osu, i razbi gazdi glavu. Otuda i sama izreka.“ .....
I njegova usluga stoga je nekontrolirana, može nanijeti više štete nego koristi – pa je donekle i logično da se medvjeđom uslugom naziva nespretan potez koji umjesto koristi nanosi štetu.

Nameće se misao prateći reagiranja medija koja i redovito prenosimo na portal (modificirajući tek naslove i izbacujući riječ: ubio, ubili...) da često prave medvjeđu uslugu i lovcima i lovstvu u Hrvatskoj. Težnja za senzaciolizmom i "pričom" ruši sve barijere pred sobom, mediji uspjevaju doći do svih informacija i foto materijala i onda iz toga nastaje članak o lovcima ubicama, o nekakvim strašnim prebogatim tipovima koji svijetom lutaju ništa drugo ne radeći nego ubijajući nedužne životinje...

Možda se treba zapitati dali treba podijeliti vijest o npr. novom nacionalnom prvaku smeđeg medvjeda sa medijima i sa kojim medijima, dali raspolažu sa pravim informacijama i dali su izabrali relevantne sugovornike, kada oni kao prvog sugovornika izabiru gospodina iz "Prijatelja životinja" sa pravom se zapitajmo kako se zove ta usluga koju čine vama lovcima. 

Zadnja izmjena Srijeda, 13 Svibanj 2015 00:00
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023

Uvijeti korištenja

Izjava o odricanju odgovornosti i druge napomene! Opširnije