Najava: 13. SALORI – sajam lova, ribolova i turizma

Napisao/la  Srijeda, 06 Travanj 2016 15:52

Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvima Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko-ribolovnim savezom, organizator je sajamske priredbe koju programski određuju lovna i ribolovna djelatnost, ponuda i mogućnosti kontinentalnog turizma u našoj regiji

Ove godine, sajam lova, ribolova i turizma održava se u terminu od 15. – 17. 04. 2016. u Osijeku, na sajamskom prostoru Pampas, koji se svojom sadržajnom strukturom i mogućnostima pokazao izvrsnim za održavanje ovakve manifestacije.

13. SALORI

Ovogodišnja, trinaesta sajamska priredba, 13. SALORI – uz podršku Hrvatskog lovačkog saveza, predstavit će županijske lovačke saveze s njihovim aktivnostima i trofejima. Hrvatski športsko ribolovni savez objedinjuje predstavljanje ribolovnih saveza naše županije i susjednih županija. Dosadašnja suradnja HLS i HŠRS, u izvedbi diorame neće izostati ni ove godine. Zajedničkim aktivnostima bit će izvedena diorama – prikaz životinja i riba u prirodnom okruženju. Pored bazena sa živim primjercima slatkovodnih riba, uredit će se prostor s prikazom kontinentalne divljači, ptica i detaljima flore slavonske šume.

Osim županijskih lovačkih i ribolovnih saveza, na sajmu će se predstaviti proizvođači i distributeri opreme i pribora za lov i ribolov, lovišta, turistički kapaciteti vezani uz lovnu djelatnost, lovačka i ribolovna društva. Prijave za sajam su u tijeku, a kako su interes za sajamsku priredbu iskazali i izlagači izvan naše zemlje, 13. SALORI bit će primjer jedne uspješne i sadržajno raznolike sajamske priredbe.

HLS i LS Osječko baranjske županije svake godine ulaže veliki trud kako bi kvalitetno organizirao stručno-prateće aktivnosti: ocjenjivanje trofeja za lovnu sezonu 2015.-2016., natjecanje u lovnom streljaštvu na leteće mete, disciplina trap – Salori kup, natjecanje u kuhanju čobanca i edukacije mladih lovaca.

U organizaciji HŠRS održat će se Državno prvenstvo u kuhanju fiš paprikaša – 3. „Fiš majstor 2016.“ Kada se tome pridoda i manifestacija u natjecanju lova ribe udicom na plovak - Salori kup na Đoli u Dardi, ova sajamska priredba svrstava se u red sadržajem najbogatijih sajamskih priredbi ove vrste u zemlji. Posjetitelji će imati priliku kušati najbolje fiš paprikaše, čobance i kotlovinu tradicionalno pripremljene kod najboljih majstora kuhara hrane u prirodi, uz vina kontinentalnog porijekla.

Nastavljajući pozitivna iskustva s prethodnih sajamskih priredbi, ove godine se u projekt uključila HGK kao pokrovitelj nastupa svojih članica. Podrška i suradnja HGK ŽK Osijek i Osječkog sajma, dodatni je poticaj članicama HGK za učešće na sajmu.

Predstavljanje turističkih mogućnosti regije, autohtonog gastro i etno sadržaja, odvija se u suradnji s Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije i Turističkom zajednicom Grada Osijeka. Očuvanjem i unapređenjem prirodnih uvjeta za razvoj lovnog i ribolovnog turizma ostvaruje se direktan poticaj ukupnom razvoju turističke ponude i kapaciteta kontinentalne Hrvatske. Ujedno, sajam je i prigoda za edukaciju o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta, ali nadasve podrška razvoju turističke ponude naše regije, koja ima brojne mogućnosti i potencijale upravo u lovnom i ribolovnom turizmu.

20. MOTOMOBIL

Slijedom dosadašnjeg interesa izlagača i posjetitelja, od prošle godine sajamska priredba obogaćena je sajmom automobila koja će posjetiteljima pružiti mogućnost izravnog susreta na jednom mjestu s bogatom ponudom motornih vozila distributera naše regije.
Otvoreni izložbeni prostor i dio zatvorenog prostora, mjesto je izložbe i predstavljanja naših regionalnih auto kuća, sudionika 20. MOTOMOBILA. Dvije sajamske priredbe, izvrsno se nadopunjuju, te sadržajno i programski predstavljaju zaokruženu cjelinu – tako da je 13. SALORI i 20. MOTOMOBIL – sajam harmonije s prirodom, adrenalina, gastronomije, druženja i zabave.


Ukupan sadržaj i sve navedene aktivnosti, ne upitno svjedoče o značaju, potrebi i opravdanosti njegovanja i razvijanja tradicije ove sajamske priredbe kao najuspješnije priredbe ove vrste u zemlji. Ova priredba pokazuje da se povezivanjem, zajedništvom i suradnjom može uspjeti.

Dobro došli na 13. SALORI I 20. MOTOMOBIL – od 15. – 17. 04. 2016. u Osijeku!

Zadnja izmjena Srijeda, 06 Travanj 2016 16:09
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023