Program jubilarnog Sajma Lov, ribolov, priroda, turizam najbogatiji do sad

Napisala  Petak, 02 Listopad 2015 20:42

Jubilarni 20. Međunarodni sajam Lov, ribolov, priroda, turizam, ove godine se održava od 09. do 11. listopada u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin.

- Najveća hrvatska manifestacija vezana uz lov i ribolov te boravak u prirodi i ove će godine tijekom tri dana okupiti stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke, Rumunjske i Njemačke, a najviše njih predstavit će svoje proizvode i usluge iz područja lova i boravka u prirodi – istaknula je na konferenciji za medije Maja Šimenc, direktorica Sajma. Dodala je kako su ove godine posebnu pažnju posvetili edukativnim sadržajima pa će program obilovati izložbama koje će biti zanimljive svim posjetiteljima. Na Sajam se, nakon nekoliko godina izbivanja, ponovo vraća Izložba gljiva, a postavljene će biti i izložbe prepariranih slatkovodnih riba te divljači hrvatskih krajeva. Oni neustrašivi moći će se družiti sa zmijama ili upoznati s konjima, dok će izložba Muzej u loncu predstaviti autohtona jela Slavonije.
Jubileje ove godine obilježavaju i suorganizatori događanja - Hrvatski lovački savez slavi 90. obljetnicu osnutka, a Hrvatski športsko-ribolovni savez 80 godina. Također, i Sportsko-ribolovni savez Varaždinske županije, koji od samog osnutka Sajma sudjeluje u organizaciji, ove godine slavi 20 godina postojanja.
- U sklopu Sajma održat će se Sjednica izvršnog odbora lovačkog saveza, a u Ljubeščici nas očekuje Sajamski kup u gađanju letećih meta. Spomenuta izložba divljači bit će postavljena na većoj površini no ikad do sad. Također, na samom otvorenju počastit ćemo posjetitelje lovačkim gulašom – rekao je Ivan Kutnjak, predsjednik LS Varaždinske županije.
Marijan Kolednjak, tajnik Sportsko-ribolovnog saveza Varaždinske županije rekao je da će se prilikom stvaranja programskog sadržaja nadopunjavati s kolegama lovcima. U Ivancu će se održati Sajamski ribolovni kup, a svi zainteresirani mogu prisustvovati predavanju pravnice iz Ministarstva poljoprivrede, Branke Tarandek, koja će govoriti o ribočuvarima, ovlastima i pismenima.
U petak i subotu navečer u bistrou Time Out, bjelovarski šansonijer, kantautor i komičar Mladen Medak Gaga izvodit će „Kajbare“, glazbeno-scensku predstavu kabaretskog tipa s elementima stand up komedije. Ulaznice za ove predstave mogu se kupiti u Time Out bistrou po cijeni od 30 kn.

Ulaznice za Sajam moći će se kupiti na ulazu po cijeni od 25 kuna. Učenike, studente i umirovljenike stajat će 15 kuna, a ove godine uvedena je i obiteljska ulaznica po 60 kuna. Djeca do sedam godina ne plaćaju ulaz.
Pokrovitelji sajma su Grad Varaždin, Varaždinska županija, i Turistička zajednica Varaždinske županije.
Više informacija nađite na web stranicama www.sajam-varazdin.com i na Facebooku www.facebook.com/SajamLovRibolovPrirodaTurizam.


20. Međunarodni sajam „LOV, RIBOBLOV, PRIRODA, TURIZAM“
Varaždin, 9.-11. listopad 2015.g.


Petak , 9.10.
10:00 Otvorenje Sajma – ugostiteljski prostor
11:00 Lovački gulaš - priprema Lovački savez Varaždinske županije
12:00 Sjednica izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza - dvorana I. kat
19:15 Kajbare – glazbeno scensko djelo; Mladen Medak Gaga - bistro Time out

Subota, 10.10.
09:00 Sajamski kup u gađanju letećih meta – u organizaciji LD „Vepar“ Ljubeščica - Ljubeščica
09:00 – 12:00 Besplatni preventivni pregledi – Udruga oboljelih i liječenih od karcinoma pluća „Kaj sad?“
09:00 – 19:00 Gradnja skulpture od granja - Udruga Granje, akademski kipar Igor Brkić
11:00 Okrugli stol u organizaciji Športsko ribolovnog saveza Varaždinske županije – "Ribočuvari, ovlasti i pismena", Predavač: Branka Tarandek dipl. pravnica, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva - dvorana I. kat
11:00 Prezentacije disc golfa – vanjski prostor
20:00 Kajbare – glazbeno scensko djelo; Mladen Medak Gaga - bistro Time out

Nedjelja, 11.10.
09:00 Sajamski kup u gađanju letećih meta – u organizaciji LD „Vepar“ Ljubeščica - Ljubeščica
09:00 Sajamski ribolovni kup – lov ribe udicom na plovak – Ivanec
11:00 Prezentacije disc golfa – vanjski prostor

Petak - nedjelja
Izložbe - Divljač hrvatskih krajeva – Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza
- Zmije Hrvatske – Zoološki vrt grada Zagreba
- Izložba gljiva – Gljivarsko društvo Smrčak, Čakovec
- Izložba prepariranih slatkovodnih riba, Interland d.o.o.
- Izložba Muzej u loncu, Gradski muzej Požega
Ostalo - Upoznavanje s konjima i mogućnost jahanja - Konjički klub „Bilogorski renđeri“

K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023