Završio 2. LOREKO

Napisao  Srijeda, 12 Svibanj 2010 08:41

kuhanje-fisa.jpgSAJAMSKI PROSTOR U GUDOVCU POKRAJ BJELOVARA BIO JE PROTEKLOG VIKENDA MJESTO OKUPLJANJA ZA VIŠE OD 5.000 LJUBITELJA PRIRODE NA 2. LOREKU - SAJMU LOVA, RIBOLOVA, EKOLOGIJE I RURALNOG TURIZMA

Obiteljski sajam prirodnjaka

Na 2. Loreku nije bilo ni jednog posjetitelja koji nije za sebe pronašao sadržaj kojega će pamtiti do sljedećeg Loreka bez obzira je li riječ o degustacijama hrvatskih proizvoda ili sudjelovanju u natjecanjima u kuhanju fiša ili lovačkih specijaliteta, kao i provjeri svojih vještina u streljaštvu, streličarstvu, paintballu, biciklizmu, off road vožnji, ribolovu na sajamskom ribnjaku i mnogim drugim zanimljivostima za sve uzraste. Prema riječima  direktora Bjelovarskog sajma Zlatka Salaja nitko u potpunosti je ostvrena namjera da će ova manifestacija s  turističkim i obiteljskim predznakom postati mjesto koje podsjeća na višestoljetnu sajamsku tradiciju, mjesto koje promovira gospodarstvo ali i masovno druženje građana  uz zabavne sadržaje

SAJAMSKI PROSTOR U GUDOVCU POKRAJ BJELOVARA BIO JE PROTEKLOG VIKENDA MJESTO OKUPLJANJA ZA VIŠE OD 5.000 LJUBITELJA PRIRODE NA 2. LOREKU - SAJMU LOVA, RIBOLOVA, EKOLOGIJE I RURALNOG TURIZMA

Obiteljski sajam prirodnjaka

BJELOVAR - GUDOVAC  - Nakon što je ministar turizma Damir Bajs u petak na sajamskom prostoru u Gudovcu pokraj Bjelovara otvorio  2.LOREKO,  sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma na kojemu je izlagalo stotinjak izlagača na 3000 kvadratnih metara zatvorenog i 4000 kvadratnih metara otvorenog prostora i na kojemu je Hrvatska gospodarska i obrtnička komora promovirala svoj novi projekt pod nazivom „Vrijedne ruke" sa stotinjak proizvođača izvornih hrvatskih proizvoda, malo je tko mogao predvidjeti da će ova sajamska manifestacija postati središnjim mjestom okupljanja svih ljubitelja prirode u Hrvatskoj i da će se ova specijalizirana sajamska manifestacija pretvoriti u mjesto za  sklapanje poslova, ali i nova prijateljstva i druženje.

najatraktivniji-dio-loreka-je-bila-izloizba-dermopreparata.jpg

 

 

Ovaj je sajam neočekivano postao mjesto na kojemu nije bilo izlagača i posjetitelja koji nisu sa sobom ponijeli  dojmove koji potvrđuju opravdanost ovakvih manifestacija. To se može zahvaliti velikom broju raznovrsnih zanimljivih i korisnih sadržaja koji su i u ovim teškim gospodarskim vremenima potvrdili opravdanost postojanja jednog takvog mjesta na kojemu su osmišljeno  bile predstavljene ponude ruralnog turizma, lov, ribolov, izvorni hrvatski proizvodi i najnovije tehnologije u zaštiti prirode zajedno sa zabavom i druženjem posjetitelja koje povezuje ljubav prema prirodi.

izlozba-svih-pasmina-lovackih-pasa.jpg

 

Na 2. Loreku nije bilo ni jednog posjetitelja koji nije za sebe pronašao sadržaj kojega će pamtiti do sljedećeg Loreka bez obzira je li riječ o degustacijama hrvatskih proizvoda ili sudjelovanju u natjecanjima u kuhanju fiša ili lovačkih specijaliteta, kao i provjeri svojih vještina u streljaštvu, streličarstvu, paintballu, biciklizmu, off road vožnji, ribolovu na sajamskom ribnjaku i mnogim drugim zanimljivostima za sve uzraste. Prema riječima  direktora Bjelovarskog sajma Zlatka Salaja nitko u potpunosti je ostvrena namjera da će ova manifestacija s  turističkim i obiteljskim predznakom postati mjesto koje podsjeća na višestoljetnu sajamsku tradiciju, mjesto koje promovira gospodarstvo ali i masovno druženje građana  uz zabavne sadržaje. Očito da u ovo vrijeme nedostaje takvih mjesta u Hrvatskoj, kaže Salaj. Posebno su tome pridonijeli i hrvatski novinari koji su se tamo okupili na 6. Otvorenom prvenstvu u kuhanju fiša na kojemu su  prvo mjesto  osvojili novinari Glasa Slavonije, dopisništva Beli Manastir te Radio Baranja i Hrvatski radio Nova Gradiška.

novinari-prije-starta-kuhanja---prvi-s-desna-europski-prvak-zdravko-andri-iz-garesnice.jpg

Otvarajući 2.Loreko, ministar Bajs je ocijenio ovaj sajam kao značajan doprinos afirmaciji ruralnog turizma koji danas ostvaruje tek 5 posto turističkog prihoda Hrvatske, ali bi ubuduće taj odnos trebao biti promijenjen obzirom na bogatstvo sadržaja i ponude kontinentalnog turizma predstavljenog na 2. Loreku. Upravo tematske cjeline Loreka, sajma lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma okosnica su turističke strategije u kontinetalnom dijelu Hrvatske od kojih se očekuje značajnije sudjelovanje u ukupnom prihodu od turizma u Hrvatskoj, rekao je ministar Bajs.

atraktivni-biciklisticki-skokovi.jpg

 

2. Loreko je ocijenjen kao sajam s najraznovrsnijim i najbogatijim programom za posjetitelje u Hrvatskoj, ali je značajno spomenuti i njegov međunarodni značaj obzirom na sudjelovanje old timer biciklista iz Beletinca u Sloveniji i predstavnika Hrvata u Mađarskoj koji su povodom Europskog tjedna i projekta „Manjine za manjine" Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva dali svoj doprinos uređenju sajamskog okoliša sadnjom stabala na sajamskom prostoru kao znakom dobre dosadašnje i buduće suradnje.

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023