II LOREKO u svibnju u Gudovcu

Napisao  Utorak, 06 Travanj 2010 02:42
Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma pod nazivom LOREKO održat će se po drugi puta na Sajamskom prostoru u Gudovcu 7. 8. i 9. svibnja 2010. godine.
„LOREKO" je prošle godine potvrdio opravdanost održavanja zanimanjem velikog broja lovaca, ljubitelja prirode i posjetitelja. Obzirom na broj izlagača i posjetitelja postao je najveći specijalizirani sajam te vrste u Hrvatskoj. Tematske cjeline kojima je  „LOREKO" posvećen u ovom su trenutku najznačajnije gospodarske djelatnosti koje postaju okosnica ukupnog razvoja Hrvatske. To su ruralni turizam sa svojom najatraktivnijom ponudom lovom i ribolovom te ekološkim proizvodima. Pored toga na sajmu se pojavljuju i svi oni koji mogu nešto ponuditi u korištenju obnovljivih izvora energije te proizvođači ekološke opreme....

ŽUPANIJSKIM LOVAČKIM SAVEZIMA I LOVAČKIM UDRUGAMA HRVATSKE

Poštovani prijatelji lovci,

Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma pod nazivom LOREKO održat će se po drugi puta na Sajamskom prostoru u Gudovcu 7. 8. i 9. svibnja 2010. godine. „LOREKO" je prošle godine potvrdio opravdanost održavanja zanimanjem velikog broja lovaca, ljubitelja prirode i posjetitelja. Obzirom na broj izlagača i posjetitelja postao je najveći specijalizirani sajam te vrste u Hrvatskoj. Tematske cjeline kojima je  „LOREKO" posvećen u ovom su trenutku najznačajnije gospodarske djelatnosti koje postaju okosnica ukupnog razvoja Hrvatske. To su ruralni turizam sa svojom najatraktivnijom ponudom lovom i ribolovom te ekološkim proizvodima. Pored toga na sajmu se pojavljuju i svi oni koji mogu nešto ponuditi u korištenju obnovljivih izvora energije te proizvođači ekološke opreme. Sve što se može od proizvoda, usluga i novih tehnologija u spomenutim djelatnostima pronaći na hrvatskom tržištu bit će predstavljeno na više od pet tisuća kvadrata zatvorenog i desetak tisuća otvorenog prostora. Pored opreme za lov i robolov, posebna vrijednost je predstavljanje najsuvremenije opreme za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom te predstavljanje ponude ruralnog turizma i izvornih hrvatskih proizvoda.

Pored izložbe i prodaje lovačke opreme, vrlo atraktivan dio svakako je izložba terenskih i SUV automobila na kojoj će biti zastupljena većina automobilskih kuća uz mogućnost provjere njihovih tehničkih karakteristika na specijalno izgrađenom poligonu na Sajamskom prostoru u Gudovcu na kojem će biti organizirano i off road natjecanje za profi vozače, ali i amatere. Po svojoj atraktivnosti ne zaostaje ni „Dan bicikla" koji će okupiti nekoliko stotina biciklista.

Za lovce je organizirano natjecanje u gađanju glinenih golubova na streljani 5 kilometara od sajamskog prostora, kao i natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića (subota).

 „LOREKO" će pratiti i niz drugih atraktivnih sadržaja zanimljivih širem krugu posjetitelja koji su na bilo koji način vezani uz lov, ribolov, prirodu, ekologiju i turizam kao što je na primjer izložba žive divljači i konja, a također će biti osiguran i poseban prostor za prodaju rabljenog pribora i opreme za lov i ribolov. Pored stručnih sadržaja i razmjene znanja i iskustava na okruglim stolovima i predavanjima, tijekom tri dana bit će organizirano više izložbi i natjecanja, od streljaštva i streličarstva do kuhanja lovačkog gulaša i fiš paprikaša.

Dolazak na „LOREKO"  može predstavljati poseban događaj za cijelu obitelj. Sadržaji su brojni i zanimljivi, primjereni svim generacijama  tako da omogućavaju ugodan cjelodnevni boravak i nezaboravan doživljaj svima koji vole prirodu.

Preporučamo Županijskim lovačkim savezima da osiguraju svoj prostor u zatvorenim sajamskim dvoranama na kojem će predstaviti ponudu lovnog turizma svojih članica, zbog najavljenog dolaska više turističkih agencija iz Hrvatske i nekoliko zemalja Europe. Važna je informacija da će na Bjelovarskom sajmu u novoj lovačkoj kući - lovačkom muzeju preko cijele godine biti otvorena specijalizirana lovna turistička agencija koja će vašu ponudu tijekom cijele lovne sezone predstavljati europskom lovnom-turističkom tržištu. Dolaskom na 2.LoREko moći ćete s tom agencijom konkretizirati buduću suradnju.

Preporučamo svim lovačkim udrugama da organizirano dolaze u posjet sajmu jer time ostvaruju popust na ulaznicama. Nadalje preporučamo sudjelovanje u natjecanju za najbolji lovački kotlić koje se održava u subotu (osigurano meso divljači) te u gađanju glinenih golubova. Također zainteresirani za prodaju rabljene lovačke opreme imaju osigurane besplatne štandove.

Molimo da nam se što prije javite kako bismo što kvalitetnije pripremili Vaš doček i sudjelovanje u sajamskom programu. Prijave se nalaze na našoj web stranici: www.bj-sajam.hr

Telefoni Bjelovarskog sajma su 043 238 840, faks 043 238 841, mob. Tihomir Čauš, voditelj marketinga 098 836 766 ili mob. Tugomir Pemper, voditelj odnosa s javnošću 091 95 955 27.

 

Zahvaljujemo unaprijed na dolasku uz lovački pozdrav,

Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023