Lovnokinološke manifestacije Hrvatskog lovačkog saveza

Napisao  Četvrtak, 05 Listopad 2017 17:03
Ocijeni
(1 glas)

Deveti po redu Lovnokinološki kup „Sveti Hubert“ i Osmi lovnokinološki kup Hrvatskog lovačkog saveza u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru održat će se 6. i 7. listopada u lovištima na području Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije.

U petak je predviđeno okupljanje sudionika od 14h u „Vili Garić“ u Podgariću, zatim od 16h započinje tehnički sastanak voditelja ekipa i nakon toga tehnički sastanak sudaca. Za 17h predviđeno je svečano otvorenje manifestacija, a u 18h izvlačenje redosljeda natjecanja. Za sve sudionike predviđena je i zajednička večera.


Natjecateljski dan odvijat će se lovištima Lovačkog društva „Vepar“ Trnovitički Popovac VII/303 „MLINSKA”, Lovačkog društva „Šljuka“ Uljanik VII/510 “POLJODAR-SOVJAK” i VII/509 “ULJANIK-ČAVLOVICA”, Lovačkog društva „Srnjak“ Garešnica VII/302 “ZOBIKOVAC-ILOVSKI LUG” te lovištu VII/5 „GRADINA-KRNJAČA“ kojim gospodari Hrvatski lovački savez.

 

Natjecanja započinju u subotu 7. listopada u 8 sati, a baraž je predviđen za 14 sati te se proglašenje pobjednika očekuje od 17 sati. Lovnokinološke manifestacije završit će svečanom večerom.

 

Prošlogodišnja lovnokinološka natjecanja održana su u lovištima Lovačkog saveza Istarske županije. U lovnokinološkom kupu „Sveti Hubert“ prvak je postao Darko Škrobot iz LS-a Zagrebačke županije s njemačkim oštrodlakim ptičarom Elan, a u ovoj disciplini ekipni prvaci postali su lovci Lovačkog saveza Zagrebačke županije.

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Andrea Farkaš iz LS-a Varaždinske županije. Kod španijela najbolja je bila Mateja Starjački iz LS-a Zagrebačke županije.

U radu pasa glasnoga gona na divlju svinju u gateru prvo mjesto osvojio je Josip Bosiljevac s posavskim goničem Kira iz LS-a Karlovačke županije, a u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Lovački savez Karlovačke županije za koji su nastupili Josip Bosiljevac i Željko Mejaški.

Pročitano 2435 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023