Ken Onion ručna tračna brusilica svih vrsta sječiva

Napisao/la  Četvrtak, 25 Rujan 2014 02:25

Tvrtka Wok Sharp udružila se s proizvođačem noževa, tvrtkom Ken Onion, kako bi predstavili najbolje rješenje za oštrenje svih vrsta sječiva. Work Sharp Ken Onion je ručna tračna brusilica namjenjena brzom i jednostavnom oštrenju noževa, mačeta, sjekira i alata.

Namjenjena je za oštrenje noževa, mačeta, sjekira, škara i alata, ovisno o različitim fleksibinim brusnim trakama. Posebnost ovog sistema je u mogućnosti vrlo jednostavnog, preciznog i brzog oštrenja konveksnih oštrica noževa kao npr. Fallkniven i Bark River noževi, oštrica sjekira kao npr. Gransfors Bruks, te raznih vrsta vrtnih, kućnih i industrijskih alata.

Za razliku od WSKTS sistema, Ken Onion ne koristi različite nastavke za promjene kuteva oštrenja, nego posjeduje sistem vodilice sa varijabilnim krakovima koji omogućuju mjenjanje kuteva od 15 do 30°. Još jedna posebnost ovog sistema mogućnost je podešavanja broja okretaja pomoću potenciometra na prekidaču, od 1200 do 2800 okr./min., zavisno od alata i materijala koji se obrađuje. Prekidač posjeduje i kočnicu, te na taj način omogućuje korištenje obje ruke prilikom obrade.

Brusne trake vrlo se lako i brzo zamjenjuju jer nije potreban nikakav alat za te operacije. Sistem dolazi sa 5 brusnih traka različitih gradacija:

  • gradacija 120 - ekstra gruba traka za brzo početno oštrenje jako tupih i oštećenih sječiva noževa i alata, idealna za formiranje novog kuta na sječivima
  • gradacija X65/220 - gruba traka za oštrenje tupih i neoštećenih sječiva noževa, sjekira i alata
  • gradacija X22/1000 - traka srednje gradacije na kojoj započinje fino oštrenje sječiva
  • gradacija X4/3000 - završna gradacija za većinu kuhinjskih noževa ili izbor prije ekstra fine gradacije 8000
  • gradacija 6000 - vrlo fina brusna traka za održavanje oštrine sječiva noževa, sjekira i alata

U ponudi ReplikArta je i Tool Grinder koji je idealan za oštrenje konveksnih oštrica, grubu i finu obradu raznih metalnih, plastičnih i drvenih površina; te Blade Grinder koji je Ken Onion dizajnirao sa ciljem jeftinije, brze i kvalitetne obrade prilikom oblikovanja, oštrenja i poliranja sječiva svih vrsta oštrica, sjekira, mačeta, škara, vrtnih i kućanskih alata, itd...

Sistem dolazi sa:

  • 5 brusnih traka gradacija 120, X65/220, X22/1000, X4/3000 i 6000
  • DVD-om sa instrukcijama za upotrebu
  • tiskanim uputama za upotrebu

Ken Onion tračnu brusilicu potražite u prvoj hrvatskoj specijaliziranoj online trgovini noževa, mačeva i povijesnog oružja - ReplikArtu koja se nalazi u Zagrebu na adresi Florijana Andrašeca 22.

Lovac.info
Zadnja izmjena Četvrtak, 16 Srpanj 2015 23:36
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023