Recknagel – preciznost, tradicija i tehnologija

Napisao/la  Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 00:07

Začeci tvrtke sežu u 1867. godinu kada je puškar Adolf Recknagel napravio prvi korak prema samozapošljavanju. Nakon napuštanja posla za tvrtku J.P. Sauer & Son, odlučio je pokrenuti tvrtku koja je izrađivala ciljnike i kočnice za oružja. Tako je nastala tvrtka Reitz & Recknagel. Tvrtka je postojala do kraja Drugog svjetskog rata kada su je Rusi doslovno razmontirali. Međutim, Christian Recknagel, odlazi u Bavarsku i tamo 1948. dobiva licencu za proizvodnju dijelova za puške...

Tvrtka se malo po malo razvijala i počela izbacivati visokokvalitetne proizvode, te se uspjela održati tijekom svih godina i prelazila je s koljena na koljeno – trenutno je vodi šesta generacija Recknagelovih. Od 2006. tvrtka se nalazi u Bergrheinfeldu u Bavarskoj gdje je napravljena nova zgrada koja može primiti velike strojeve i velik broj radnika.

U 2010. tvrtka lansira novu liniju proizvoda – ERA  TAC, taktičke nosače i dodatke za oružja vojnog i civilnog sektora. Ljubav prema lovu, entuzijazam za funkciju, predanost inovaciji i želje kupaca su pokretačka snaga svih ERA proizvoda. Dugogodišnje znanje i kontinuirano unaprijeđivanje proizvoda odlika su čitavog asortimana tvrtke.

recknagel

Čitav proces proizvodnje podređen je dobivanju proizvoda najviše kvalitete. Na posebnim, tehnološki naprednim strojevima visokokvalificirani specijalisti izrađuju proizvode prema naputcima i crtežima kupaca. Inovativne moderne tehnologije omogućuju preciznost pri glodanju od 1/1000 milimetara – preciznost je krajnji cilj koji tvrtka ima. Specijalisti počinju i završavaju svoje dugogodišnje obrazovanje u Recknagelu i dužni su čuvati proces izrade u tajnosti.

Asortiman tvrtke Recknagel čine:

  • Ciljnici – prednji i stražnji, moderni i tradicionalni, načinjeni od optičkih vlakana, u raznim bojama, različitih visina...

recknagel-ciljnici

  • Dodaci za puške – za ukrašavanje pušaka: štitnici za obarače i pločice za kundake s izgraviranim raznim lovačkim motivima. Gravure se mogu raditi i prema želji kupaca.

recknagel dodaci-za-puske

  • Zatvarači i osigurači za veću sigurnost – već tradicionalni dvostruki okidači, prilagodljivi okidači za Mauser K98 i Mauser 66, sistem trostruke sigurnosti (Secura 3), sistem sigurnosti za ljevake (uz Mauser K98)

recknagel-zatvaraci

  • Montaže za ciljnike – proizvode se i distribuiraju pod imenom ERAMATIC a riječ je o pomičnim nosačima koji su testirane na njemačkom DEVA institutu. Zbog načina konstrukcije, ovi nosači mogu se montirati na gotovo sve puške! Racknagel također nudi i nosače za sve popularnije puške, te Weaver i Picatinny šine.

recknagel-montaze

  • Alati – standardni i specijalni vijci , glodalice, ureznice, odvijači, francuski ključevi... Vrijedan alat za svakog lovca

recknagel-alati

Katalog Recknagelovih proizvoda prolistajte ovdje.

Recknagelove proizvode u Hrvatskoj zastupa trgovina i servis oružjem Ma-Ra d.o.o.

Lovac.info
Zadnja izmjena Nedjelja, 16 Studeni 2014 01:39
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023