Bushcraft Survival komplet - nož, oštrač i potpaljivač vatre u jednom

Napisao/la  Utorak, 25 Ožujak 2014 00:04

Bushcraft Survival BlackNovitet u ReplikArt trgovinama: komplet Bushcraft Survival – nož, potpaljivač vatre i dijamantni oštrač u jednom! Sve zajedno dolazi u robusnim koricama s dvije pojasne kopče. Morakniv Bushcraft Survival Orange jednostavan je i kvalitetan višenamjenski radni nož izrađen u Švedskoj. Nož je vrlo oštar i ergonomskog rukohvata s skandinavskom geometrijom sječiva dužine 10,9 cm. Oštrica ostaje oštra dugo vremena, trpi trošenje i ima znatnu snagu rezanja i može se koristiti prilikom potpaljivanja vatre. Izrađen od kvalitetnog švedskog čelika Sandvik 12C27 tvrdoće 57-58 HRc. 

Bushcraft Survival Black2

Novitet u ReplikArt trgovinama: komplet Bushcraft Survival – nož, potpaljivač vatre i dijamantni oštrač u jednom! Sve zajedno dolazi u robusnim koricama s dvije pojasne kopče.

Morakniv Bushcraft Survival jednostavan je i kvalitetan višenamjenski radni nož izrađen u Švedskoj.

Nož je vrlo oštar i ergonomskog rukohvata s skandinavskom geometrijom sječiva dužine 10,9 cm. Oštrica ostaje oštra dugo vremena, trpi trošenje i ima znatnu snagu rezanja i može se koristiti prilikom potpaljivanja vatre. Izrađen od kvalitetnog švedskog čelika Sandvik 12C27 tvrdoće 57-58 HRc.

Dolazi u narančastoj i crnoj boji.

Specifikacije noža:
Oštrica izrađena od kvalitetnog švedskog čelika za noževe Sandvik 12C27, termički obrađena na tvrdoću 57-58 HRc. Dugo zadržava oštrinu i lako se oštri pri čemu brzo postiže prvobitnu oštrinu.
Rukohvat je vrlo čvrst i ergonomski oblikovan od gumirane plastike za protukliznost i dugotrajnost. Oštrica je vrlo otporna na koroziju i zahtjeva tek osnovno održavanje u vidu povremenog ispiranja običnom vodom ili sapunicom uz brisanje suhom tkaninom ili papirom.

  • ukupna dužina: 232 mm
  • dužina oštrice: 109 mm
  • debljina oštrice: 3,2 mm
  • širina oštrice: 23 mm
  • masa noža: 108 grama
  • materijal oštrice: švedski Sandvik 12C27 čelik
  • tvrdoća sječiva: 57-58 HRc
  • geometrija oštrice: clip point
  • profil oštrice: full scandi grind

Bushcraft Survival Orange

Specifikacije Firesteela, potpaljivača:
Štapić od magnezijeve legure (firesteel) koji služi za potpaljivanje vatre. Gornji dio oštrice noža treba polako i jako povući uz potpaljivač kako bi on bacio gusti snop iskri temperature 3.000 stupnjeva. Pali papir, travu, lišće, suhu koru i pouzdano radi u svim uvjetima i kad je mokar. Kapacitet 7.000 paljenja, traje godinama.Kako ima jaku iskru može se upotrijebiti i kao signal za poziv upomoć.

  • ukupna dužina: 10 cm
  • promjer štapića 5 mm
  • dužina štapića: 6,5 cm

Za potpaljivanje koristite samo gornju stranu oštrice (greben) nikako samu oštricu!

 

Mora of Sweden je švedski proizvođač noževa namjenjenih industriji hrane (Frosts) i profesionalcima, lovcima, ribičima, avanturistima (Morakniv). Iako u području More postoji višestoljetna tradicija izrade noževa, poduzeće Mora of Sweden nastalo je 2005. spajanjem dvaju manjih poduzeća Frosts Knivfabrik i KJ Eriksson koja su već proizvodila noževe nekoliko stotina godina. Noževi se proizvode u suglasju sa zahtjevima struke kojoj su namjenjeni i u njihovoj izradi sudjeluju profesionalci.

 

Mora noževe pronađite u ReplikArt trgovinama u Zagrebu (Florijana Andrašeca 22) ili Križevcima (Franje Markovića 27).

Lovac.info

Zadnja izmjena Utorak, 25 Ožujak 2014 01:47
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023