Zanimljivosti: Savršen poklon za prave ljubitelje Jägermeistera

Napisao  Srijeda, 02 Listopad 2013 02:27

Jagermeister ShotmeisterJägermeister, najmističnije je alkoholno piće svih vremena čiji recept se skriva već više od 78 godina, objavio je novi aparat za točenje ledenih “jegera”. Naravno, takav aparat svaki pravi macho muškarac zaslužuje u svom domu. Ovaj prekrasno dizajniran aparat ohladit će bocu Jegera na preporučenu temperaturu od 0 Fahrenheita ili -17°C, kada je Jager najbolji za konzumaciju po instrukcijama proizvođača. Što je najbolje, cijena ovog aprata od samo 200 dolara čini ga idealnim rođendanskim poklonom za prave ljubitelje najpoznatijeg njemačkog biljnog likera!

Jagermeister Shotmeister

Jägermeister, najmističnije je alkoholno piće svih vremena čiji recept se skriva već više od 78 godina, objavio je novi aparat za točenje ledenih “jegera”. Naravno, takav aparat svaki pravi macho muškarac zaslužuje u svom domu. Ovaj prekrasno dizajniran aparat ohladit će bocu Jegera na preporučenu temperaturu od 0 Fahrenheita ili -17°C, kada je Jager najbolji za konzumaciju po instrukcijama proizvođača. Što je najbolje, cijena ovog aprata od samo 200 dolara čini ga idealnim rođendanskim poklonom za prave ljubitelje najpoznatijeg njemačkog biljnog likera!

Slijedi par zanimljivih činjenica o Jägermeisteru koje će vas iznenaditi!

  • Da li ste znali da se boca Jägermeistera u škrinji neće zalediti i da boca ne puca na temperaturama ispod nule? Isprobajte!
  • 1935. godine u Wolfenbüttelu kao lijek protiv kašlja i želučanih tegoba, predstavljen je prvi “Jeger”, ljekovito piće s 35% alkohola dobiveno od kombinacije 56 različitih ljekovitih biljaka i začina... Danas je ovaj “Kräuterlikör”  najpoznatiji i najizvoženiji biljni liker na svijetu.

brandstage-product-int-3

  • Da li ste ikad obratili pozornost na pjesmicu Weidmannsheil šumara, lovca i ornitologa Oskara von Riesenthal (1830–1898) na etiketi “Jegera” ?

Das ist des Jägers Ehrenschild,
daß er beschützt und hegt sein Wild,
weidmännisch jagt, wie sich’s gehört,
den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.

It is the hunter’s honour
that he 
Protects and preserves his game,
Hunts sportsmanlike,
honours the 
Creator in His creatures.

Ovo je lovčev Štit časti,
s kojim štiti i njeguje svoj lov,
lovi kao muškarac, kako i priliči,
poštujući Stvoritelja u svim stvorenjima.

  • Jägermeister znači "hunting-master", tvorenica od Jäger (hunter - lovac ) i Meister (master, u smislu profesionalca) tako da je hrvatski prijevod vjerojatno Lovočuvar engl. gamekeeper ili game warden. 
  • Postoji stara njemačka glasina koja navodi da je tajni sastojak koji ovom zanimljivom biljnom likeru daje tu prepoznatljivu aromu zapravo krv divljeg jelena! Zanimljivo je to što se tvrtka Mast-Jägermeister odbija izjasniti o tim navodima.

Što vi mislite? Dok vi razmišljate, mi već žurimo po bocu Jegera, odmah na hlađenje i nek je u zdravlje svim lovcima!
Da pogledajte i čaroliju nastanka Jägermeistera:

Jägermeister može biti magičan ali nije načinjen magijom. On je rezultat predanog rada stručnjaka načinjen pripremom 56 prirodnih sastojaka s 383 kontrolne točke kvalitete i legendarnog starog recepta...

Zadnja izmjena Srijeda, 02 Listopad 2013 02:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023