Na području lovišta "Sveti Bendenik" primijećena je medvjedica

Napisao  Ponedjeljak, 02 Lipanj 2008 15:00
medvjedica_dugaresaDUGA RESA - Na području lovišta "Sveti Bendenik" koje se proteže na području Venca i Galović Sela u  petak, 30. 5. 2008. primijećena je medvjedica.
Član Lovačkog društva "Gaj-Zvečaj" je u sinoćnjem obilasku na putu prema vikend-naselju Osor uočio raskopane mravinjake, a potom i na udaljenosti od petnaestak metara vidio i medvjedicu, priča Damir Radinović, zamjenik predsjednika tog Društva...

 

DUGA RESA - Na području lovišta "Sveti Bendenik" koje se proteže na području Venca i Galović Sela u  petak, 30. 5. 2008. primijećena je medvjedica.
radinovicČlan Lovačkog društva "Gaj-Zvečaj" je u sinoćnjem obilasku na putu prema vikend-naselju Osor uočio raskopane mravinjake, a potom i na udaljenosti od petnaestak metara vidio i medvjedicu, priča Damir Radinović, zamjenik predsjednika tog Društva.

- U jednom kratkom promatranju preko dalekozora vidio je da ga nije osjetilo, pa je čekao da vidi je li još koje mladunče, no bilo je za sada samo jedno. Onda je u toku današnjeg dana oko 11 sati išao to sve ponovno obići i stvarno je - u tom predjelu između Galović Sela, pruge i Venca, dakle lovište "Sveti Bendenik" - kazao je Radinović dodajući kako nije uobičajeno da se medvjedica toliko približi selu.

Neuobičajeno je, ne znamo što se dogodilo, mi ćemo to i dalje pratiti ovih dana. Lovište "Bendenik" je malo, to je sve blizu, pa će ih sigurno i netko od mještana vidjeti - kaže Radinović naglasivši da žele upozoriti građane, a posebice vikendaše koji bi se mogli šetati kroz šumu, da se u blizini kreće medvjedica.

Da se ne preplaše, ali i jedno upozorenje - poznato je što znači mama s mladunčetom, da ne bi netko, ne daj Bože, nastradao, a i da nitko ništa ne upotrebljkava. Mi ćemo se kao Lovačko društvo dogovoriti da vidimo kako i na koji način pokušati prebaciti, pretjerati u ovaj drugi dio lovišta, vidjet ćemo kako i što napraviti - zaključio je Radinović.
Izvor: Radio Mrežnica - objavljeno 31.5.2008.
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58