LOVCI IZ JEZERANA USPJEŠNO ZAVRŠILI LOVNU SEZONU

Napisao/la  Četvrtak, 01 Veljača 2024 15:34

U Lici samo snijeg nije odradio svoje

Članovi LD "Kapela" Jezerane uspješno su završili lovnu sezonu. To su obilježili zadnjeg vikenda u siječnju u lovu na divlje svinje i štetočine.

Na lokaciji Pišćetak, podno Velike Kapele, zadržao se snjijeg koji je prekrio brdsko planinsko lovište. Samo je hladni vjetar sa Kapele svirao svoju pjesmu između stoljetnih smreka i bukvi.

U Jezeranama nismo mogli završiti uređenje novog lovačkog doma, ali smo radnim akcijama uređivali okolicu doma i lovište. Ovo kazuje Mladen Milohnoja, lovnik društva.

Predsjednik društva, Vlado Milohnoja, dodaje da je sve urađeno po planu, jedino lički snijeg nije odradio svoje, malo ga ima. No, ipak je zima na Kapeli.

 

Lovci su na posljednji lov u siječnju pozvali i svoje goste, jer i oni odlaze rado u goste. Nedavno je predsjednik Vlado Milohnoja sa momčadi bio u gostima u Velikoj Gorici.

Mladi Ličani su ondje prvi put lovili fazane. Turopoljci su obećali uzvratiti posjet, dolaze u Liku, čim dobiju priliku. Kraj Lovačkog doma u Jezeranama, uz kršne Ličane i njihove goste došla je i jedna mlada lovkinja.

Došla je na svoju djedovinu, kao i dosta članova društva koji žive u zagrebačkoj, riječkoj, splitskoj okolici, a dolaze u lov u zavičaj.

 

Dobri psi goniči ipak divlje veprove nisu mogli istjerati iz šume na Pišćetku. Jednostavno, kao da ih je onaj planinski ledeni vjetar otpuhao.

Otpuhao je i čagljeve i lisice, ali su lovci imali divan ugođaj u prirodi. Nastavili su druženje u Lovačkom domu. Uskoro će skupština društva gdje će zbrojiti rezultate. Sve po planu i programu.

 Boris ĆAVAR

dvor 1 2 2024 3

Zadnja izmjena Četvrtak, 01 Veljača 2024 15:50