LOVCI I VETERANI U VELIKOJ GORICI OBILJEŽILI DAN POBJEDE

Napisao/la  Ponedjeljak, 07 Kolovoz 2023 14:11

U sjećanje na Jadranka Cumbaja lovca i ratnika

Lovačko društvo SRNA Velika Gorica i Udruga veterana 2 gbr GROMOVI dostojno su obilježili Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i 28. obljetnicu hrvatske OLUJE. Tradicionalno kraj Lovačkog doma na Kušancu kraj Velike Gorice, kraj „Jadrankove čeke“ i spomen obilježja pukovniku Jadranku Cumbaju lovcu i ratniku poginulom u „Oluji“. Skromno uz svijeće i cvijeće i molitvu za duše poginulih ratnika.

Bila je to prilika da bojnik Slavko Tolić iz Udruge veterana „Gromova“ objavi vijest da će ratnik Jadranko Cumbaj dobiti svoj park u Velikoj Gorici. Park kraj Šenoine ulice zvati će se imenom ratnika i lovca koji je u blizini proveo svoje djetinjstvo. Strastveni lovac postao je dragovoljac i pukovnik Hrvatske vojske .Čovjek koji je poslije Andabaka uništio najviše četničkih tenkova.

Na skupu nakon počasti Ivica Krupec predsjednik veterana 2 gbr GROMOVI evocirao je uspomene na Jadranka Cumbaja i njegovo ratovanje u GROMOVIMA. Pozvao je nazočne lovce i branitelje da nastave zajednički očuvati sjećanje na poginule ratnike. Gotički lovci su svom Jadranku Cumbaju napravili jedinstveni spomenik lovačku čeku da kojoj je kameno spomen obilježje lovcu I ratniku. Tako već više od desetljeća okupljaju se kraj JADRANKOVE ČEKE…

Napisao i snimio Boris ĆAVAR 

 

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 07 Kolovoz 2023 14:14