TRADICIONALNO BOŽIĆNO OKUPLJANJE LOVACA SA SUPRUGAMA U GORICI

Napisao/la  Srijeda, 21 Prosinac 2022 09:44

Lovačko društvo "Srna" Velika Gorica tradicionalno, vikend uoči Božića organizira Božićno okupljanje lovaca sa svojim boljim polovicama.

Zahvalnost ženskom dijelu lovačkih obitelji

Lovačko društvo "Srna" Velika Gorica tradicionalno, vikend uoči Božića organizira Božićno okupljanje lovaca sa svojim boljim polovicama. Na lovačko druženje sa suprugama, dođu i djevojke, zaručnice lovaca i provedu ugodno večer u Lovačkom domu. Uz večeru i ples, kraj bora u Lovačkom domu čeka ih i skroman poklon. To je znak zahvalnosti za svo vrijeme koje lovci izostaju od obitelji.

"Naša tradicija je da se jednom godišnje, uoči Božića okupe naše bolje polovice, jer bez njih ne bi bilo ni lovaca niti aktivnosti u društvu. Maleni je to znak zahvalnosti zato što smo izbivali od obitelji nedjeljama i radnim danima, u lov i lovačke aktivnosti. Zahvaljujemo ženama i što nas toliko trpe u našim aktivnostima, kazao je Josip Jančić Babriga, predsjednik velikogoričke "Srne".

Za svečanost su lovci mladi i stari, odjenuli svečane lovačke odore, a bolje polovice "civilnu" odjeću u kojoj su mogli zajedno plesati.

 

Boris ĆAVAR
Zadnja izmjena Srijeda, 21 Prosinac 2022 10:02