LOVCI IZ ŽAŽINE ULOVILI UGODNO DRUŽENJE

Napisao  Ponedjeljak, 24 Listopad 2022 13:52

Obično koncem listopada lovci LU HVIDRA 1991.-1995. Žažina otvaraju lov na divlje svinje. Kraj lovačkog doma duboko u šumi okupilo se poprilično lovaca i gostiju koji ondje rado dolaze.

Obično koncem listopada lovci LU HVIDRA 1991.-1995. Žažina otvaraju lov na divlje svinje. Kraj lovačkog doma duboko u šumi okupilo se poprilično lovaca i gostiju koji ondje rado dolaze. Love se divlje svinje i štetočine . Dvojica mladih lovnika i stari lovac Goran Medanović odvajaju svoje skupine za lov. Prilika je to da se Medanović pohvali upravo tiskanom knjizicom lovackih anegdota SREBRENI VEPAR. Promocija knjige bude uskoro u Velikoj Gorici.

No uz lovce sa svih strana stigla je i jedna lovkinja. Zapravo prvi put je u lovu a gost je svoga oca koji ne krije kako u obitelji imaju četiri lovca. Djed i otac i sin i kcer su lovci pa kako u lovačkoj obitelji ne biti lovkinja. Iz brinjskog ličkog kraja dosla su braća Vlahinić mladi lovci sa iskusnim psima koji znaju dobro goniti divlje svinje po ličkim brdima kao i Lekeničkoj Gmajni.

Psi goniči bili su dobri a lovci strpljivi no veprovi su tragom nestali bas kad se popodnevno sunce probijalo kroz bukovu šumu. Okupljanje oko lovačke kuće pretvorilo se u cjelodnevno ugodno druženje. Mlada lovkinja u prvom lovu naučila je da je to druženje lovaca bogatstvo lova. A ime …što će vam ime … Dečki ne upucavajte se djevojci u obitelji četiri lovca svi dobro ciljaju…

Zapisao i ciljao fotoaparatom Boris ĆAVAR