MALO EKOLOGIJE I UMJETNIČKOG RADA

Napisao/la  Ponedjeljak, 25 Srpanj 2022 09:40

Damir Bićanić iz Lipica u ličkoj općini Brinje vodi ekološku Udrugu Lipice. To je udruga koja nastoji zadržati mlade ljude na selu i izgraditi selo za dostojan život. 

Lička kućica za ptice i lovce

Damir Bićanić iz Lipica u ličkoj općini Brinje vodi ekološku Udrugu Lipice. To je udruga koja nastoji zadržati mlade ljude na selu i izgraditi selo za dostojan život. U tijeku je nekoliko značajnih projekata koje ova udruga nastoji sprovesti. Najvažnija je nastavak izgradnje županijske ceste Glibodol-Lička Jesenica i skraćeni put za Plitvička jezera.

No, Damir Bićanić je iskusni stolar koji je radio godinama u pilani pa zna s drvetom i oko drveta. U Lici i njegovim Lipicama ima dosta kvalitetnog drveta , ali i umjetničkih ideja. U "slobodno vrijeme" nekada je Damir Bićanić izrađivao razne drvene umjetničke predmete. Poput drvenog sata s lovačkim motivima. Odnedavno kao poduzetnik Damir Bićanić je otvorio samostalni obrt Drvenarija Bićanić. Osim obrade i izrade drveta, poduzetni Damir Bićanić izrađuje i umjetničke predmete.

Najnovija ideja je izrađena drvena kućica za ptice, koja kada se otvori pokaže šest čašica za piće i naravno bocu. Čašice su s lovačkim motivima, po želji, jelen, vepar, srnjak. Kako ga ne bi optužili da promovira alkohol, Damir Bićanić kaže kako je u boci "lički lijek". Ekološka rakija sa ličkim travama i tajnama koje samo vile znaju...

 Boris ĆAVAR

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 25 Srpanj 2022 09:55