LOVCI ŠLJUKE IZ LEKENIKA ZBROJILI REZULTATE

Napisao/la  Petak, 25 Ožujak 2022 09:31

Lovci LD ŠLJUKE Lekenik zbrojili su rezultate na svojoj redovitoj godišnjoj skupštini. Jednom rječju u protekloj lovnoj godini rezultati su dobri usprkos svemu. 

Dobra lovna godina usprkos svemu

Lovci LD ŠLJUKE Lekenik zbrojili su rezultate na svojoj redovitoj godišnjoj skupštini. Jednom rječju u protekloj lovnoj godini rezultati su dobri usprkos svemu. Ovo je zaključak dao i predsjednik Ivica Kovačević prvi čovjek udruge. Iza ovog zaključka stoje rezultati i aktivnosti vrijednih lovaca. Sve planirano po zadatom je i odradjeno. Imali su u Lekeniku i izvanrednu skupštinu gdje je promjenjeno rukovodstvo udruge. No zajedno stari i mladi članovi uspjeli su sprovesti sve aktivnosti.

Epidemija korone je neka okupljanja drugačije postavila, nekoliko lovaca je i dohvatila korona. Zauvjek je udrugu napustio Ivan Tudjman pa njemu i svim umrlim lovcima u spomen održati će se memorijal. Na prvu obljetnicu smrti Ivana Sovine održan je memorijalni lov u zahvalnost starom članu.

Osim u lovištu lovci u Lekeniku pomagali su starijim članovima u humanitarnim akcijama. Očekuje ih i dosta radnih akcija kao i početak izgradnje nove lovačke kuće u šumi Kalje.

Na godišnjoj skupštini uručena su odličja HLS a. Zlatno odličje HLS a prvog reda dobio je Stipe Matanić lovac koji ima samo malo više od pola stoljeća neprekidnog lovačkog staža u lekeničkoj udruzi. Njegov prijatelj Ante Morić lovačka legenda još malo i bude proslavio prvo stoljeće svog života protkanog lovstvom. Prilika na skupštini je bila da se fotografira sa lovnikom Francom Piršem uz opasku da ga ne zarazi dugovječnošću.

Boris ĆAVAR 

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 10:24