Lovci i supruge u Velikoj Gorici

Napisao/la  Ponedjeljak, 20 Prosinac 2021 12:16

Lovci u Velikoj Gorici imaju tradicionalno Božićno druženje sa suprugama

U lovačkom kalendaru LD “Srna” Velika Gorica već devetnaest godina piše kako je uoči Božića skup lovaca i supruga ili tradicionalno Božićno druženje sa suprugama. Tako je bilo tjedan prije Božića u Lovačkom domu na Kušancu okupilo se deset lovačkih supruga sa svojim lovcima. Obično lovačko druženje, večera i skromni darovi, naravno za supruge lovaca, samo u Lovačkom domu.

Kako je kazao Josip Jančić Babriga, prvi čovjek goričke “Srne”, ovo božićno druženje proteže se koliko i Lovački bal, već devetnaest godina, samo što je malo skromnije od Lovačkog bala. No, htjeli smo obiteljski ugođaj prenejeti u Lovački dom uoči božićnih blagdana. Ovako zahvaljujemo našim suprugama, jer nedjeljom smo cjele godine, odlazeći u lov i na akcije, izbivali iz obitelji. Ja posebno zahvaljujem svojoj supruzi što je me toliko trpjela, dok sam se posvetio lovu, kroz šalu je kazao Josip Jančić Babriga.

Uz večeru i ples, mladi i stari lovci sa suprugama proveli su ugodnu večer na Božićnom druženju u Lovačkom domu. Samo dio zahvalnosti suprugama lovaca. Ovaj skup postao je tradicionalan, nagodinu dva desetljeća.

 Boris ĆAVAR

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 20 Prosinac 2021 13:03