POSJETILI SMO LOVCE U LEKENIKU

Napisao/la  Ponedjeljak, 29 Studeni 2021 09:40

Zanimljivo je biti gost u Lekeniku. Kiša pada kao luda, a mi toliko ludi da idemo loviti po kiši.

Zanimljivo je biti gost u Lekeniku

Kiša pada kao luda, a mi toliko ludi da idemo loviti po kiši. Ovako su, smijući se odlazili u lov po kiši lovci i njihovi gosti u Lekeniku. Članovi LU ŠLJUKA Lekenik sa svojim gostima nisu htjeli odustati od lova ni po hladnoj kiši. Došli gosti s psima goničima specijalisti za lov na divlje svinje, pa zar da psi ostanu bez pogona. Kiša je ipak stala , ali kad su lovci već bili na štandu. Iako su neki lovci pomisli pogotovu u pogonu, ugođaj dobrog lova nije izostao.

Koristeći kratku stanku novi predsjednik društva Ivica Kovačević nam kazuje kako su mladi lovci došli u novi Izvršni odbor pa zajedno sa starijima imaju mladost i iskustvo. Tako je u lovu, ali i na radnim akcijama. U društvo dolaze mladi članovi kojima stariji prenose bogato iskustvo. Napokon, poslije nekoliko godina čekanja društvo je dobilo građevinsku dozvolu za izgradnju nove lovačke kuće. U baraci u šumi Kalje je toplo i veselo no na proljeće bi trebala započeti izgradnja nove lovačke kuće.

Čim je lovnik Franc Pirš puhnuo u svoj lovački rog to je bio znak da se lovci kao vojnici postroje. Počast divljači kao i uvijek je lovački. Baš taj lovački rog često odjekuje u lovištu ili na skupovima lovaca. Čuo je ga i starina Ivan Tuđman koji ima osam i pol desetljeća života i pola stoljeća lovačkog staža. O njemu smo pisali kada su mu lovci dosli pomoći, jer je starina na štakama. Čuo starina lovački rog uzeo štake i u auto došao na okupljalište lovaca i prijatelja. Dokaz da u Lekeniku ne zaboravljaju stare članove, ali ni stari članovi nezaboravljaju svoje društvo i višegodišnje prijatelje. Dugo u noć mladi su slušali priče starih lovaca koji su izabrali lovačke staze kojima svi ponosno hodaju. A lovački rog bude još odjekivao kroz lovište jer lovnik ima jaka pluća ...

Boris ĆAVAR