IN MEMORIAM – vlč. PETAR REPIĆ - PERO

Napisao/la  Subota, 06 Studeni 2021 00:39

01.11.2021.

Svim vjernicima, prijateljima, lovcima i kinolozima, javljamo tužnu vijest da nas je u nedjelju, 31. listopada 2021. godine, nakon duge i teške bolesti u 66. godini života i nakon 40 godina svećeništva, napustio vlč. Petar Repić.

Vlč. Petar Repić bio je lovac sa dugogodišnjim stažem, istinski ljubitelj prirode i društva, koji je svojim djelima u velike podsjećao na sv. Huberta, nebeskog zaštitnika lova i lovaca koji je štitio i čuvao divljač. Dok god ga je služilo zdravlje i omogućavao mu poziv kojim se bavio, sudjelovao je u svim radnim akcijama i uvijek je bio među prvima, prepun ideja i angažmana. Od ranih devedesetih bio je član lovačkih društava sa područja Duge Rese, LD „BREZETINAC“ i LD „BELAJ“ . Često je odlazio u lovove diljem Hrvatske a isto tako i van domovine. U Domovinskom ratu, iako na prvoj crti bojišnice i pod svakodnevnim granatiranjima, ni u jednom trenutku nije ustuknuo, već naprotiv, istakao se kao veliki domoljub i čovjek, i nesebično se podredio svojim župljanima kako u duhovnoj obnovi tako i humanitarnim radom. Vrijedno je istači da je osim ljubavi prema lovu, svoju ljubav iskazivao i prema psima, kako lovačkim tako i prema hrvatskim ovčarima. Zadnjih trideset godina nije se odvajao od pasa. Bio je ponosni vlasnih nekoliko jedinki, te je s istima volio posjećivati izložbe diljem Hrvatske. Veselio se svakom novom leglu, a osobnu sreću doživljavao je kada bi štencima, koje je isključivo poklanjao, pronašao sretan dom. Posebno se radovao što je mnoge pse udomio u rodnu Podravinu za koju je bio posebno vezan. Velečasni Repić bio je od prvog dana i član Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac.

Vlč. Petar Repić rođen je 27. lipnja 1956. godine u Svetom Petru Ludbreškom. Osnovnu školu završio je Svetom Petru Ludbreškom i Koprivnici te je potom otišao u Dječačko sjemenište na Šalati i polazio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju, gdje je maturirao 1975. godine. Svoj put prema svečeništvu nastavlja ulaskom u Bogoslovno sjemenište i studijem na KBF-u. Zaređen je 1982. godine u zagrebačkoj katedrali, a zaredio ga je zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić. Svoj svečenički poziv započeo je u Svetom Martinu na Muri, potom u Novskoj da bi od 1987. godine, 29 godina, proveo kao upravitelj Župe sv. Josipa i Gospe Lurdske u Barilovičkom Leskovcu gdje se zadržao do 21. kolovoza 2016. godine. Svoju novu, a nažalost i posljednju „službu“ obavljao je od 22.kolovoza 2016. godine, u Župi sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici.

Sahranjen je po svojoj volji u svojoj posljednjoj Župi u Zlatar Bistrici, dana 04. studenog 2021. godine.

Velečasni Pero, neka Vam je laka hrvatska gruda koju ste toliko voljeli.

                Za LOVAC.info

             Ivica Vukelja, prof.

Zadnja izmjena Subota, 06 Studeni 2021 20:34