U LEKENIKU SU LOVCI I HUMANITARCI

Napisao/la  Ponedjeljak, 04 Listopad 2021 09:31

Dok su neki žurili na otvorenje lova, u Lekeniku su lovnu sezonu otvorili humanitarnim radom.

Stara lovačka garda ne može bez rada

Dok su neki žurili na otvorenje lova, u Lekeniku su lovnu sezonu otvorili humanitarnim radom. Članovi LU “Šljuka” Lekenik nisu zaboravili svog starog člana kojemu je bila potrebna pomoć. Samoinicijativno i dragovoljno došli su pomoći svom kolegi koji je donedavno s njima lovio, iako je u poznim godinama. Starina Ivan Tuđman iz Lekenika ima skoro osam i pol desetljeća života, a od toga više od pola stoljeća lovačkog staža. No, donedavno je starina Ivo zajedno sa svojim prijateljima hodao lovačkim stazama, ali koljena ga izdaju, pritisle osamdeset i četiri godine, pa je spao na štake.

Skupina lovaca koja je dosta prošla u lovu i izvan lova s Ivanom Tuđmanom, jer su se godinama družili, došla je pomoći svom prijatelju. Trebalo je petnaestak metara drva ispiliti, složiti i urediti dvorište. Iz Velike Gorice je dovezen “banzek” stroj za piljenje drva, a “stara garda” lovaca je znalački ispilila drva i spremila ih. Kako i ne bi kad stalno rade u šumi i oko drva. Malo su ostali družiti se s prijateljem Ivom koji je gledajući kako lovci rade mogao dodati: “Evo veselo je kao u lovu...”

No, priča se nastavlja, isto subotnje popodne i sutradan u nedjelju, uz pojačanje mladih lovaca, “stara lovačka garda” je otišla do lovačke kuće u lovištu i ondje nastavili posao oko drva. Ispili su i složili za zimu podosta drva kojima će se zimus grijati lovci i njihovi prijatelji koji dođu loviti u lekeničko lovište.

Boris ĆAVAR

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 04 Listopad 2021 09:37