Hrvatski lovci donirali milijun kuna za stradale u Sisačko-moslavačkoj županiji

Napisao  Ponedjeljak, 17 Svibanj 2021 14:20

Prikupljanje novca pokrenuo je Hrvatski lovački savez još u siječnju, a danas su se na Banovini susreli i s ministrom branitelja Tomom Medvedom

Čim je 29. prosinca područje Banovine udarilo na 6.2 prema Richteru, lovci iz cijele Hrvatske počeli su pod vodstvom Hrvatskog lovačkog saveza (HLS) prikupljati donacije i pomoć za stradale u potresu. 

U akciju sakupljanja za Sisačko-moslavačku županiju uključili su se, kažu iz HLS-a, njihovi članovi, lovačke udruge i lovački savezi te pojedinci, a u posljednjih nekoliko mjeseci uspjeli su prikupiti milijun kuna.

Novac su danas i službeno dodijelili na tematskoj sjednicu Izvršnog odbora u hotelu Panonija u Sisku, a potom su organizirano autobusima obišli mjesta stradala u potresu, od Siska, Petrinje, Gline te Majskih Poljana.

619ed294c4eae32b9c4c

Održali su i radni sastanak s potpredsjednikom Vlade, ministrom branitelja i načelnikom Stožera za obnovu Banovine Tomom Medvedom, kojeg je dočekao predsjednik HLS-a, general pukovnik u mirovini Đuro Dečak.

- Milijun kuna će se donirati članicama temeljem potreba za obnovu srušenih i oštećenih objekata, a budući se akcija prikupljanja sredstava nastavlja očekuje se da će ukupno donirana sredstva premašiti iznos od milijun kuna - kažu iz HLS-a.

 

Izvor: www.vecernji.hr