GODIŠNJA SKUPŠTINA VELIKOGORIČKE „SRNE“

Napisao/la  Srijeda, 21 Travanj 2021 12:55

Lovci LD „Srna“ Velika Gorica održali su svoju 77. godišnju skupštinu, na kojoj su zbrojili rezultate u protekloj lovnoj godini. Uz strogo poštivanje epidemioloških mjera u Lovačkom domu na Kušancu, skupština je skromno protekla.

Korona omela druženja, ali rad društva nije uspjela

Lovci LD „Srna“ Velika Gorica održali su svoju 77. godišnju skupštinu, na kojoj su zbrojili rezultate u protekloj lovnoj godini. Uz strogo poštivanje epidemioloških mjera u Lovačkom domu na Kušancu, skupština je skromno protekla. No, cjelogodišnji rad lovaca Velike Gorice bio je uspješan. Odradili su sve planirane poslove, iako po prvi put nije bilo druženja nakon nekih aktivnosti. Radnim akcijama uređen je lovački dom i okolica, a dosta toga članovi su samoinicijativno i samostalno odradili, pogotovu u okolici doma.

Neke aktivnosti poput tradicionalnog Lovačkog bala ili lova s društvenim gostima, nisu odrađene zbog epidemije korone. Nakon potresa na Banovini članovi su skupili značajna novčana sredstva i uručili onima kojima je to najpotrebnije, izravno pogođenima potresom. Protekle godine je bilo pet naleta cestovnih vozila na srneću divljač. Iako je bilo dosta fazanske divljači, nedostaje zeca u lovištu. Gorički lovci imaju i bogat program rada za narednu lovnu godinu. Iako se ne može planirati zbog korone, ako situacija dopusti, planirano je dosta druženja i odlazaka u goste, što je tradcija u goričkoj „Srni“. Zbog tih druženja velikogorički lovci su nadaleko poznati. Naravno, na skupštini su uručena odličja HLS-a i pohvale društva zaslužnim članovima.

Boris ĆAVAR