KAKO SU U LD „SRNJAK” BRATINA ZAVRŠILI LOVNU SEZONU

Napisao/la  Utorak, 28 Siječanj 2020 10:23

U LD „Srnjak” Bratina, posljednje nedjelje u siječnju svečano je završena lovna sezona. Više nema skupnog lova, pa su u Bratini to svečano obilježili. 

Ima divljači ali i prijateljstva

U LD „Srnjak” Bratina, posljednje nedjelje u siječnju svečano je završena lovna sezona. Više nema skupnog lova, pa su u Bratini to svečano obilježili. Pozvali su goste, pojedinačno i skupno sa raznih strana, od Zagreba do Tounja. Baš iz Tounja, došli Ličani iz LD „Srnjak” Tounj, sa kojima međusobne prijateljske veze sežu nekoliko desetljeća. Tounjci nemaju fazana, pa je nekima ovo bio prvi lov na fazana. No, u lovištu u Bratini ima fazana i dobrih strijelaca.

Predsjednik LD „Srnjak” Bratina, Krunoslav Žunec pozdravio je goste i poželio da u Bratinu dolaze godinama. Lovnik Stjepan Soltan upozorio je na sigurnost u lovu i poželio dobru kob svima. Zbog toga je dosta fazana platilo glavom, lisice i čagljevi su pobjegli bez traga, ali ne zadugo, u veljači će i njih loviti.

Slučajno u Lovačkom domu razvila se priča. U obitelji lovnika Soltana, tri generacije su lovci. Najmlađa je lovkinja, jedina u društvu, Valentina Soltan, njezin brat Ivan malo je stariji lovac, otac, inače lovnik, Stjepan Soltan je tri desetljeća lovac. Djed Slavko Soltan ušao je u osamdesetu godinu života, ali ima pedeset i pet godina lovačkog staža. Lovci kazuju, cjela obitečlj dobro puca.

U Bratini ima još ovakvih obitelji, koji nastavljaju lovačku tradiciju. Predsjednik Krunoslav Žunec kazuje kako rado ugošćuju prijatelje, ali i odlaze u goste, pa se prijateljstvo nastavlja. To je lovački i prijateljski...

 

Napisao i snimio Boris ĆAVAR