U GORIČKOJ „SRNI“ OKUPILI SE PRIJATELJI U GOSTINSKOM LOVU

Napisao/la  Ponedjeljak, 20 Siječanj 2020 16:00

U Velikoj Gorici na jednom mjestu okupili su se gosti i prijatelji lovaca na velikom gostinskom lovu koji je tradicionalno ordžava koncem siječnja.

Turopoljci su navek dobri sa svima

U Velikoj Gorici na jednom mjestu okupili su se gosti i prijatelji lovaca na velikom gostinskom lovu koji je tradicionalno ordžava koncem siječnja. LD „Srna“ Velika Gorica već nekoliko godina koncem sječnja poziva prijatelje, drage goste iz drugih društava. Došli su lovci sa otoka Krka, iz Kutine, Jezerana u Lici, te okolnih prijateljskih društava. Neizostavan je gost Joško Čupić iz Drniša, te Vlado Kireta uime Lovačkog saveza sisačke županije. Oni godinama dolaze na ovaj gospodski skup, jer imaju prijatelje diljem Hrvatske.

U lovu na fazane je bila i jedna mlada lovkinja, Valantina Soltan iz Bratine, naravno sa ocem lovcem, da odbije potencijalne udvarače. Valantina je pokazala kako se može mjeriti sa starim lovcima, jer joj je i djed lovac. Josip Jančić Babriga, predsjednik „Srne“ pozdravio je pedestak nazočnih i naglasio kako će ovo društvo i dalje održavati prijateljske odnose i lovačku tradiciju Turopolja. Lovnik Zlatko Jurmanović podsjetio je lovce na sigurnosna pravila, ali cjelokupan lov je prošao u dobrom ozračju. Samo je glavom platilo na desetke fazana. Lovačke dosjetke pričale su se duboko u noć ...

Boris ĆAVAR

boris cavar velika gorica 002

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 20 Siječanj 2020 16:24