Udruga lovkinja Dama dama u prijateljskom lovu u Sloveniji

Napisao  Utorak, 24 Prosinac 2019 12:03

Na području slovenskog Krasa, početkom mjeseca prosinca, održan je treći po redu, damski lov slovenskih lovkinja.

Organizatori lova bili su Brkinsko kraška zveza lovskih družin, Lovska družina Štanjel i Društvo slovenskih lovk – na čelu s predsjednicom Nives Marka i tajnicom Ivicom Kocjančič.

Članice UL Dama dama sudjelovale su u dvodnevnom lovu i druženju kod slovenskih kolegica – udrugu su predstavljale Ivana Matacun, Katja Beara, Jožica Janežič, Anita Skrt i Maja Slamar. Lov je bio organiziran u bogatom lovištu kojim gospodari Lovska družina Štanjel na čelu s predsjednikom Severinom Švageljem.

Samo lovište gospodari srnećom i jelenskom divljači, divljom svinjom, vukom, medvjedom i čagljem. Uz lov na divlju svinju i jelena običnog, lovkinje su imale prilike prisustvovati stručnom predavanju o predatorima koji obitavaju na slovenskom području.

Inače, prijateljstvo i lovačka druženja naše udruge s Društvom slovenskih lovkinja traju već desetak godina. Članice slovenskog društva česte su gošće našeg dosadašnjeg međunarodnog damskog lova organiziranog u hrvatskim lovištima, pod visokim pokroviteljstvom HLS-a.

                                                                                                                                                       M

.S.