PROSLAVA 94. GODIŠNJICE OSNUTKA HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA I DODJELA NAJVRIJEDNIJEG LOVAČKOG ODLIKOVANJA

Napisao  Srijeda, 18 Prosinac 2019 12:38

Danas, 17. prosinca 2019, u prostorijama Hrvatskog lovačkog saveza u Zagrebu,  održana je proslava 94. godišnjice osnutka Hrvatskog lovačkog saveza.

Na prijedlog LS Zagrebačke županije, odlikovan lovac Želimir Štahan

Laureat Štahan Želimir sa predsjednikom LS Zagrebačke županije Šebečić Marinkom

Danas, 17. prosinca 2019, u prostorijama Hrvatskog lovačkog saveza u Zagrebu,  održana je proslava 94. godišnjice osnutka Hrvatskog lovačkog saveza. Tom prigodom dodijeljene su svojevrsne nagrade za životno djelo, kako se uobičava nazivati najviše odlikovanje Hrvatskog lovačkog saveza. Okupljene laureate, uzvanike, članove Izvršnog odbora i mnogobrojne goste na početku proslave pozdravio je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak.  Predsjednik Dečak zajedno s dopredsjednicima nagrađenima je uručio  ovo vrijedno odlikovanje.

Svake godine na prijedlog županijskih lovačkih saveza i  na prijedlog predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza, dodijeli se 25 Zlatnih lovačkih odlikovanja sa likom Svetog Huberta.

Na prijedlog Lovačkog saveza Zagrebačke županije, Lovački savez Zagrebačke županije, ove godine za ovo visoko odlikovanje dobio je Želimir Štahan , član  LU „Srna“ Samobor,  lovac sa preko 50 godina lovačkog staža.

S posebnom se  odgovornošću odnosio prema svakoj dužnosti i poslu koje je obnašao u udruzi, a naročito se zalagao za zaštitu flore i faune Samoborskog i Žumberačkog gorja. Uvijek je posao obavljao marom dobrog gospodara. Obzirom na njegovu stručnost i volju za dodatnim angažmanom na korist struke i zaštite prirode predlagan je i izabran za člana Izvršnog odbora Lovačkog saveza Zagrebačke županije i Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza. Bio je član više radnih tijela pri navedenim savezima. Više puta je bio član delegacije HLS-a u CIC-u ( Krakov, Monte Carlo, Milano, Istambul)“

LSZŽ 2019

Fotografije : Željko Hrnčević