Lovačkim balom u Rugvici završeni 16. aani lovstva Zagrebačke županije Dugo Selo 2019.

Napisao  Petak, 06 Prosinac 2019 11:58

U petak, 15. studenog, Lovačkim balom završeni su 16. Dani lovstva Zagrebačke županije.

Uz domaćinstvo lovaca Dugog Sela, lovkinje i lovci sa pratnjom, prijateljima i uzvanicima , uz dobre Slavonske tamburaše, okupili su se u Restoranu „Ćurak“ u Rugvici.

Nakon što je predsjednik Marinko Šebečić pozdravio sve prisutne, prisutnima se obratila gospođa Ivanka Bišćan , iz Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije. Gospođa Bišćan , radi i surađuje sa lovcima od samog osnutka odjela i od prvih početaka i ustroja lovstva i lovišta na  novim zakonskim osnovama.

Tako da smo zajedno prošli prva dva desetogodišnja zakupa i nedavno zakoračili u treće desetljeće gospodarenja. U ima općine Rugvica , pozdravila nas je gospođa Ana Munić, predsjednica vijeća općine Rugvica.

DSC 7019 1

Predsjednik Marinko Šebečić je ugodno iznenadio našu suradnicu i lovkinju Ivanku Bišćan.

Sa najbližim suradnicima, uručio joj je lovačko odlikovanje II reda i predivan lovački nož, a čast da joj uruči cvijeće pripala je domaćinu, članu Predsjedništva, Stjepanu Kirinu.
Kasnije nam se pridružio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, Mr.sc. Josip Kraljičković.

U četvrtak, lovci Dugoselskog kraja postavili su izložbu trofeja , a poznati lovni stručnjak i kinolog dr.sc. Veno Sruk , održao je stručno predavanje na temu „ Afrička svinjska kuga i lovno gospodarenje“.

Zadnja izmjena Petak, 06 Prosinac 2019 13:01