Osječki sajam - SALOR

Napisao  Srijeda, 13 Ožujak 2019 09:24

Na sajmu će se predstaviti izlagači s programom lovne opreme, streljiva, odjeće, obuće, ribolovnog pribora i opreme, opreme za kampiranje i boravak u prirodi, nautike i vodenih sportova  s posebnim naglaskom na lovni i ribolovni turizam.

Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom, organizirat će od 12. – 14. travnja 2019. najznačajniju sajamsku priredbu u našoj zemlji s temom lova, ribolova i turizma.

Na sajmu će se predstaviti izlagači s programom lovne opreme, streljiva, odjeće, obuće, ribolovnog pribora i opreme, opreme za kampiranje i boravak u prirodi, nautike i vodenih sportova, ponude turističkih kapaciteta i osobitosti kontinentalnog turizma s posebnim naglaskom na lovni i ribolovni turizam. Prilika je to i za predstavljanje županijskih lovačkih i ribolovnih saveza, koji nastupaju pod pokroviteljstvom svojih krovnih nacionalnih saveza – Hrvatskog lovačkog saveza i Hrvatsko športsko ribolovnog saveza. U suradnji oba nacionalna saveza svake godine izvede se i zanimljiva diorama lovno-ribolovnog sadržaja – prikaz životinja u prirodnom okruženju.

Osim izlaganja i prodaje, sajam tradicionalno obiluje brojnim stručno pratećim aktivnostima. Kao i prethodnih godina, na sajmu će se izvršiti ocjenjivanje trofeja divljači za prethodnu godinu i proglasiti pobjednike. Nacionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, u suradnji s Hrvatskim športsko ribolovnim savezom i Športsko ribolovnim savezom Osječko-baranjske županije održat će se u nedjelju 14. 04. 2019. Kako bi saznali čiji majstori kotlića imaju najviše umijeća u kuhanju čobanca, lovačka društva županijskih lovačkih saveza svoje će kuhače ukrstiti u subotu 13. 04. 2019., na natjecanju za najbolji lovački čobanac.

Natjecanja se odvijaju i u stručnim aktivnostima i umijećima lovaca i ribolovaca: lovci u streljačkim disciplinama, a ribolovci u ulovu ribe udicom na plovak na izmještenoj lokaciji na staroj Dravi. Svoje vještine u streljaštvu mogu isprobati svi zainteresirani posjetitelji u gađanju zračnom puškom.

Lovni i ribolovni turizam, autohtoni proizvodi domaćih proizvođača, delicije enogastronomskih sadržaja, osobitosti turističke ponude destinacija i još nedovoljno afirmiranih izvrsnih mirkolokacija naše regije promovirat će se u suradnji s TZ Osječko-baranjske županije i TZ Grada Osijeka.

Kretanje, adrenalin, druženje, vožnja i boravak u prirodi izvrsno se nadopunjuje s osnovnim programom sajamske priredbe, tako da je organiziranje 23. sajma automobila i prateće industrije prirodan nastavak dosadašnje tradicije organiziranja sajmova motornih vozila upravo u terminu održavanja sajma lova i ribolova, tako da će posjetitelji moći dobiti uvid u sve novitete ponude lokalnih distributera vozila na 23. MOTOMOBILU, na otvorenom izložbenom prostoru.

 

Dobrodošli na sajamske priredbe u organizaciji Osječkog sajma:

            16. SALORI – sajam lova i ribolova

            23. MOTOMOBIL – sajam automobila i prateće industrije

 

U Osijeku, na sajamski prostor Pampas, Š. Petefija 204/a, od 12. – 14. travanj 2019.

Zadnja izmjena Srijeda, 13 Ožujak 2019 09:41