Lovačka Udruga „Vepar“, grad Orahovica i TZ organiziraju čobanijadu u Orahovici

Napisao  Četvrtak, 16 Srpanj 2015 12:28

U subotu, 18. srpnja 2015. godine na izletištu „Orah“ održat će se tradicionalno natjecanje u pripremanju čobanca u organizaciji Lovačke Udruge „Vepar“, Grada Orahovice i Turističke zajednice.

Čobanijada u Orahovici redovito je dobro posjećena manifestacija koja okuplja brojne majstore kotlića i brojne posjetitelje.

„Cilj ove manifestacije je druženje i okupljanje, a ne natjecanje. Uključit će se Mjesni odbori i Udruge, a očekuje se i velik broj gostiju izvan Orahovice“ – rekao je predsjednik Turističke zajednice i gradonačelnik Josip Nemec.

Organizatori su za sve natjecatelje osigurali 1kg divljači, 1kg junetine, vodu, drva, ložišta, 1 stol i suncobran. Stručni žiri neće imati ni malo lagan zadatak u odabiru najboljeg čobanca, a ocjenjivat će se boja, okus, gustoća i kohezija - kompozicija namirnica. Prijave za natjecanje traju do petka, 17. srpnja. Za sve posjetitelje osiguran je bogat zabavni program tamburaške glazbe i čobanac po promotivnoj cijeni.

U subotu će se još jednom okupiti majstori kotlića koji će odmjeriti snage u kuhanju čobanca, uz velik broj posjetitelja i u odličnoj atmosferi. Svatko na svoj način radi ovo popularno i nadaleko poznato slavonsko jelo. Budite i vi dio ovog tradicionalnog okupljanja uz kotlić i odličnu atmosferu i u subotu zaputite na izletište „Orah“ i poznato Orahovačko jezero.

Prijavnice za natjecanje možete skinuti na poveznicama ispod:

Chobanijada 2015 - Prijavnica.pdf

Chobanijada 2015 - Prijavnica.xls

Zadnja izmjena Četvrtak, 16 Srpanj 2015 12:38