Zatvorena lovna sezona LU „Vepar“ Orahovica

Napisao/la  Petak, 30 Siječanj 2015 15:04

U nedjelju, 25. siječnja 2015. godine, skupnim lovom na divlju svinju zatvorena je lovna sezona u lovištu Lovačke udruge „Vepar“.

Na zbornom mjestu za skupni lov okupilo se 45 lovaca, koji su upoznati sa planom lova i predjelom državnog lovišta u kojem se lovilo, a u lovu su sudjelovali i gosti udruge iz Kutjeva, Požege i Italije. Uvjeti za lov nisu bili najbolji, snijeg je neprestano padao, ali nije uspio pokvariti dobro raspoloženje lovaca. Sezona skupnog lova zatvorena je do 31. siječnja 2015. godine kada kreće skupni lov na štetočine: lisica, čagalj i ptica šojka, koji će trajati do 01. svibnja, kada se otvara lov na srnjaka.

Nakon lova druženje se nastavilo u društvenom domu u Crkvarima, gdje se lovcima pridružio i gradonačelnik Josip Nemec. Gradonačelnik je zahvalio predsjedniku Mirku Miloloži i članovima Upravnog odbora na inicijativi zahvaljujući kojoj je obavljen prvi ozbiljan sastanak u vezi izgradnje lovačkog doma. Također je članovima udruge poručio da im je tim Grada uvijek na raspolaganju, s obzirom da je i Gradu i lovcima zajednički cilj razvoj lovnog turizma.

orahovica.hr, 26. siječanj